Nezavisna kandidatkinja za načelnicu Vinodolske općine

IRENA UDOVIČIĆ Cilj nam nije vladati, nego izgraditi partnerski odnos s mještanima

Robert Šimonović

Naša općina posljednjih godina stagnira – Irena Udovičić

Naša općina posljednjih godina stagnira – Irena Udovičić

Budući da su nam u glavnom fokusu mještani Vinodolske općine, bitna točka našeg programa jest demografski razvoj pa ćemo sustavno raditi na zapošljavanju mladih i na stvaranju pozitivne klime za sprječavanje njihova iseljavanja, ističe UdovičićBRIBIRIrena Udovičić nezavisna je kandidatkinja za načelnicu Vinodolske općine. Pod sloganom »Mladost i mudrost za Vinodol i budućnost« uključila se u izbornu utrku te poručila da njezin tim i ona u utrku odlučno ulaze zbog dobrobiti i bolje budućnosti svih stanovnika Vinodolske općine. Njezin tim, odnosno kandidacijsku listu za Općinsko vijeće Vinodolske općine, čini 13 ljudi, od kojih je sedam žena i šest muškaraca. Kandidat za njezina potencijalnog zamjenika je Darko Jerčinović, nezavisni vijećnik Općinskog vijeća u proteklom mandatu, a na listi se nalaze i Sanja Gašparović, Branko Pancić, Josipa Ivanišević, Vladimir Martinčić, Dino Klarić, Suzana Bojanović, Danijela Zgombić, Marin Dukić, Alen Mavrinac, Ines Kreutz i Gordana Sorić. Porazgovarali smo s 45-godišnjom Irenom Udovičić rodom iz Grižana, a koja nam je u razgovoru otkrila neke od svojih ključnih razloga zbog kojih se odlučila kandidirati za načelnicu Vinodolske općine, kao i ključne smjernice izbornog/političkog programa.


Prosperitet Vinodola jedini interes


Na pitanje o razlozima objave kandidature Irena Udovičić odgovara:
– Naš kraj od pamtivijeka vrvi životom zbog svog izuzetnog geografskog položaja i povoljne klime, a naši su preci to jako dobro znali iskoristiti. Vinodol mog djetinjstva kraj je bogat životom, radom i zajedništvom, stoga smatram da smo svojim nasljeđem dobili neprocjenjivo bogatstvo koje nas obavezuje na ulaganje u napredak svih nas i naše djece. Usprkos velikom turističkom, kulturnom, sportskom i poljoprivrednom potencijalu, naša općina posljednjih godina stagnira, ne radi se dovoljno na njezinu napretku. Zato sam se odlučila kandidirati za načelnicu i okupiti oko sebe mlade i iskusne ljude neopterećene politikom, a kojima je jedini interes prosperitet našeg Vinodola. Moj tim i ja motivirani smo željom da svi zajedno učinimo zaokret u načinu upravljanja Općinom, odnosno našim mjestima (Bribir, Drivenik, Grižane, Tribalj). Cilj nije vladati, nego upravljati općinom na način da budemo među mještanima, da osluškujemo i podupiremo dobre sugestije i da ih, koliko je to moguće, provodimo u djelo. Zato ću se zajedno sa svojim timom zalagati za jasne ideje, projekte i pozitivne pomake koji će doprinijeti boljitku svih žitelja, uz poseban naglasak na razvitak općine, stvaranje radnih mjesta, očuvanje povijesne baštine, istaknula je Irena Udovičić.
Što se tiče pitanja o izbornom programu, Udovičić je istaknula neke od ključnih točaka, no isto je tako poručila da to nisu jedine točke za koje se njezin tim i ona zalažu, već se one svakodnevno dodatno osmišljavaju i razrađuju, kao i brojni drugi projekti.
– S obzirom na to da su nam u glavnom fokusu mještani Vinodolske općine, bitna se točka našeg programa odnosi na demografski razvoj, tj. sustavno ćemo raditi na zapošljavanju mladih i na stvaranju pozitivne klime za sprječavanje njihova iseljavanja. Važno je i pomoći mladim obiteljima, kao i sustavno se i kontinuirano brinuti o osobama starije životne dobi i socijalno ugroženim obiteljima. Svakako je danas od presudne važnosti i povlačenje novčanih sredstava iz fondova EU-a, a njima ćemo nastojati ostvariti gospodarski razvitak, poraditi na otvaranju novih radnih mjesta te poticati poduzetništvo.


Prometna povezanost


Po pitanju prometne infrastrukture, radit ćemo na što boljoj prometnoj povezanosti Vinodolske općine s Rijekom i okolicom. Važna je tema i gospodarenje otpadom, za koju je ključno provesti brojne edukacije, kao i senzibilizirati stanovnike o potrebi odvajanja otpada, a manje važno nije niti pitanje izgradnje reciklažnog dvorišta. Jednako tako, činit ćemo sve što je u našoj moći po pitanju obogaćivanja društvenog i kulturnog života te očuvanja tradicionalne kulturno-povijesne baštine općine, ali i sve ostale korake i radnje koji će omogućiti boljitak naše Vinodolske općine, zaključila je Udovičić.