Ministar ponosan

Butković obišao radove u Crikvenici i Jadranovu: ‘Veseli me ova renesansa na obali’

Ante Peričić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Završetak radova na izgradnji zapadnog lukobrana u Crikvenici predviđen je najkasnije do polovice 2021. godine, a s dosadašnjim je tijekom radova ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kako je jučer istaknuo, i više nego zadovoljanMinistar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković jučer je obišao izgradnju zapadnog lukobrana u Crikvenici. Završetak radova predviđen je najkasnije do polovice 2021. godine, a s dosadašnjim je tijekom radova i više nego zadovoljan.


U tijeku je ulaganje u izgradnju i obnovu luka i riva na hrvatskom Jadranu vrijedno oko 900 milijuna kuna, a u Primorsko-goransku županiju ulaže se oko 350 milijuna kuna i to u pet ključnih projekata u Crikvenici, Cresu, Baškoj, Unijama i Mrtvaškoj. To su europski projekti, istaknuo je Butković, koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financira u stopostotnom iznosu – 85 posto od europskih sredstava, dok ostatak novca dolazi iz državnog proračuna.


Osim Crikvenice, ministar Butković je s kandidatima HDZ-a za VIII. izbornu jedinicu obišao i Žurkovo, Jadranovo – uređenje uvale Gabrova – te Kraljevicu, gdje se družio s građanima. U društvu gradonačelnika Kraljevice Dalibora Čandrlića i gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine, ministar je ustvrdio da se nikad kao sada nije ulagalo u hrvatske luke i to je okarakterizirao kao hvalevrijedno jer, kako kaže:
– Mi živimo na moru, živimo od mora, stoga me ta renesansa na hrvatskoj obali izuzetno veseli jer novosagrađena luka nije samo zaštita akvatorija, nije samo u funkciji otočnog povezivanja, već je to lice i naličje svakog primorskog mjesta – rekao je Butković. Zaključno, ministar je naglasio da je izuzetno ponosan na taj veliki investicijski ciklus ulaganja u luke, rive i lukobrane na našoj obali.