Tjedan svemira

Astronauti, rakete i sateliti okupirali bribirsku školu

Bruna Matičić

Tjedan svemira u bribirskoj školi

Tjedan svemira u bribirskoj školi

U projekt su bili uključeni svi bribirski učenici, od najmanjih prvašića do osmaša, te su proučavali svemir, planete, zviježđe i sateliteUčenici i učiteljice Osnovne škole dr. Josipa Pančića u Bribiru u svojoj su školi obilježili Tjedan svemira. Već tradicionalno obilježavanje početkom listopada učenici su ove godine morali prilagoditi situaciji, no pridržavajući se brojnih mjera, u suradnji sa svojim učiteljicama, potrudili su se napraviti sveobuhvatan projekt koji su, u konačnici, ovjekovječili prigodnom izložbom u holu škole.


– U projekt su bili uključeni svi bribirski učenici, od najmanjih prvašića do osmaša, te su proučavali svemir, planete, zviježđe i satelite, a to su izveli na zabavan i zanimljiv način, crtajući i modelirajući Sunčev sustav, izrađujući rakete, teleskope, astronauta, izučavajući sjeverno i južno zviježđe, a napisali su i romantičnu ekološku priču čija je radnja smještena u svemiru, poručili su iz OŠ dr. Josipa Pančića.


Ovogodišnji Tjedan svemira bio je usmjeren na satelite, stoga su učenici, sukladno tematici, izradili maketu radiosatelita te putem aplikacije slušali radiostanice diljem svijeta.
– Danas ne možemo zamisliti svakodnevicu bez satelita. Sateliti su živčani sustav, a internet je krvotok čovječanstva. Zato ostanite zdravi i mrežno povezani! – poručili su bribirski osmaši povodom obilježavanja Tjedna svemira.