PUNA PRIRODNIH LJEPOTA

Novi uspjesi brenda Lika destination: Cilj je razvoj održivog cjelogodišnjeg turizma

Marin Smolčić

Stotinu destinacija u svijetu ove godine nosi ovu prestižnu titulu, a među 15 finalista nalazi se destinacija Lika!Novi uspjesi brenda Lika destination


GOSPIĆ – Od kada je kajem 2020. godine destinacija Lika po prvi put uvrštena na popis TOP 100 svjetskih održivih globalnih destinacija (Global TOP 100 Sustainable Destination) sve je više pohvala na prirodne resurse i sadržaje ovog dijela Hrvatske. Ovaj popis šestu godinu za redom donosi Global Green Destinations – međunarodna zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije.


TOP 100  je pokrenut kako bi se prikazale priče o održivom turizmu i dobrim praktičnim primjerima destinacija, kao nadahnjujući primjeri drugima. Stotinu destinacija u svijetu ove godine nosi ovu prestižnu titulu, a među 15 finalista nalazi se destinacija Lika! Odabrana je od strane stručnog žirija zbog primjera suradnje s lokalnom zajednicom i temom “Lokalni proizvodi u funkciji održivog razvoja turizma”, s naglaskom na sustav  Lika Quality.

Voditeljica ovoga klastera je Petra Kovačević koja je svakako ponosna na nove dosege i laskave titule destinacije Lika.


-Lika destination se na ovom popisu nalazi zahvaljujući našoj prijavi  jer u svojim projektima uvijek ističemo potrebu održivog razvoja. Konceptualno smo po ovom pitanju svakako na pravom putu. Titula TOP 100 veliko je priznanje za dosadašnji rad na brendiranju destinacije i potvrda da je poslovanje klastera ispravno usmjereno, a sve kako bi se stvorili uvjeti za razvoj održivog cjelogodišnjeg turizma u destinaciji Lika.  Sada smo u tome i uspjeli, ponosna je Petra Kovačević.


OvIh 15 finalista podijeljenih je u pet kategorija koje je odredila struka. Bit će predstavljeni na svjetski poznatom turističkom sajmu „ITB Berlin“ koji će se održati 12. ožujka.