POTPISAN UGOVOR

Novi projekt za veće uštede i kvalitetniji život građana Gospića

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Ovo je tek jedan u nizu projekata koje ćemo realizirati, a koji znače velike uštede u poslovanju Grada Gospića i veću kvalitetu života naših građana, rekao je Karlo Starčević.GOSPIĆ – U Uredu gradonačelnika Grada Gospića potpisan je danas Ugovor s tvrtkama „Cotra“ d.o.o. i Eelektro-instalacijski obrt „Faza i prijevoz“ vezan uz javnu nabavu projekta „Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području Grada Gospića“.


Vrijednost ovog Ugovora iznosi 3.334.496,81 kuna, a sklopljen je na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti. Projekt „Sustav javne rasvjete Grada Gospića – prva funkcionalna cjelina“, sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjenih realizaciji HBOR-ovog Programa kreditiranja ESIF Krediti za javnu rasvjetu u okviru Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Specifični cilj 4c4 „Povećanje sustava učinkovite javne rasvjete“ iz investicijskog prioriteta 4c „Podupiranje energetske učinkovitosti, pametnog upravljanja energijom i korištenja OIE u javnoj infrastrukturi, uključujući javne zgrade, i u stambenom sektoru“.


Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević istaknuo je važnost ovoga Ugovora.
-Ovo je tek jedan u nizu projekata koje ćemo realizirati, a koji znače velike uštede u poslovanju Grada Gospića i veću kvalitetu života naših građana. Vjerujem u kvalitetnu suradnju s našim partnerima i uspješnu realizaciju projekta koji obuhvaća čitavi Grad Gospić, od naselja Velika Plana pa do Ploče. Na ovaj način ćemo uštedjeti do 60 pošto od dosadašnje potrošnje el. struje za javnu rasvjetu. Ova ulaganja bi se isplatila u vremenu od 5-6 godina, rekao je gradonačelnik Starčević.
U ime supotpisnika, varaždinske tvrtke „Conta“ d.o.o. govorio je direktor Marino Šinjoli.


-Na ovaj način će Grad Gospić dobiti najučinkovitiju javnu rasvjetu koja će podrazumijevati novu tehnologiju nadzora i smanjiti troškove el. energije. Ukoliko vremenski uvjeti dopuste, nadamo se da bi ovaj projekt realizirali u roku od četiri mjeseca, naglasio je direktor Šinjoli. Na ukazanom povjerenju zahvalio se i Ivan Uremović, direktor Elektroinstalacijskog obrta „Faza i prijevoz“ d.o.o. iz Gospića.