Proširena ponuda

Noćni život se vratio na Kampus. U Studentskom centru kažu da se novo mjesto za izlaske pokazalo punim pogotkom

Ingrid Šestan Kučić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Sve je krenulo s Brucošijadom Pomorskog fakulteta koja je privukla nekoliko stotina studenata, a inicijator je bio ravnatelj Studentskog centra Rijeka sa željom da se sve ili barem većina studentskih zabava i događaja održava na KampusuRIJEKA – S početkom nove akademske godine Studentski centar Rijeka studentima je ponudio nove sadržaje, a riječ je o večernjim zabavama u Akvariju na Kampusu. Prvi put Kampusom je zavladao i noćni život, a novo mjesto za izlaske riječkih studenata pokazalo se kao pun pogodak.


Do tri sata


Sve je krenulo, kaže predsjednik Studentskog zbora Pomorskog fakulteta Alen Mataić, s Brucošijadom Pomorskog fakulteta koja je privukla nekoliko stotina studenata, a inicijator je bio ravnatelj Studentskog centra u želji da se sve ili barem većina studentskih zabava i događaja održava na Kampusu i pod okriljem Studentskog centra koji i iz tog razloga i osnovan.


– To je prvi put da je Brucošijada održana na Kampusu i bilo je malo rizično zbog lokacije, jer nije centar grada. Međutim pokazalo se iznimno uspješnim. Došlo je tristotinjak studenata, a prednost je blizina studentskog doma, besplatan parking i studentske cijene koje nudi Akvarij, objašnjava Mataić.


Alen Mataić, Tomislav Zagorac, Mateo Bakotić i Alen Kasić
Od prve Brucošijade organizirano je još nekoliko noćnih zabava, a na svima je bio student Ekonomskog fakulteta Tomislav Zagorac koji već dvije godine živi na Kampusu, a rodom je iz Gline.


– Zabave su odlične. Velika je prednost blizina, spustim se iz doma i već sam na zabavi. Cijene su pristupačne, a dolaze i studenti koji ne žive na Kampusu, kaže Zagorac.


Student treće godine Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija Mateo Bakotić rodni je Primošten zamijenio Rijekom i česti je gost noćnih zabava na Kampusu.


– Prije sam svaki tjedan izlazio u centar Rijeke, no od kako su krenuli partiji na Kampusu ostajem ovdje, a kada ih nema odem do centra. Ne propuštam vikend izlazak, navodi Bakotić.


Nisu samo noćne zabave ono što Studentski centar nudi riječkoj studentskoj populaciji za razonodu, jer kako pojašnjava voditelj tih aktivnosti Alen Kasić, redovno se organiziraju razne sportske aktivnosti, roštiljade i u predblagdansko vrijeme putovanja na razne adventske lokacije.


Adventsko razdoblje


– Zbog pandemije studenti su se dosta izolirali i htjeli smo im ponuditi nešto novo i više zabave, a da ne moraju ići u centar Rijeke. U samom Kampusu do sada se nisu imali gdje nalaziti pa smo im odlučili ponuditi noćnu zabavu i to se pokazalo uspješnim. Dobili smo dozvolu Grada Rijeke za rad Akavarija vikendom do 3 sata ujutro. Slušamo želje studenata i nastojimo ih ispuniti, naglašava Kasić.


Tijekom cijelog adventskog razdoblja zabave u kampusu bit će sastavni dio vikend ponude pa će se tako 3. prosinca održati »Ho, ho, ho party« uz DJ-a Daddy Dea, a 17. prosinca studente će zabavljati DJ Modrix.


Dodajući da je Upravno vijeće Studentskog centra iznimno zadovoljno inicijativom da se studentske zabave održavaju na Kampusu njegov predsjednik, prof. dr. Alen Jugović, kaže da Kampus i u večernjima satima diše punim plućima. Zajedno s ravnateljem Studentskog centra Goranom Manestrom najavljuje i nove brucošijade pojedinih fakulteta, ali i veliku studentsku zabavu koja će se održati prije blagdana u prostoru restorana Kampus, a očekuje se preko par stotina studenata.


– U budućnosti se od Studentskog centra može očekivati puno novina, aktivnosti i iznenađenja, a sve s ciljem održavanja i povećanja standarda studenata, ali i osiguranja uspješnog poslovanja samog centra u ovim turbulentnim i izazovnim vremenima, kaže prof. dr. Jugović.


Ulaz na sve zabave na Kampusu, kaže ravnatelj, je besplatan, a u ponudi su pića po posebno povoljnim cijenama.


– Studentski centar će nastaviti još više pomagati studentima oko organizacije ovih i sličnih događaja kako logistički tako i financijski jer ipak su studenti naš partner, korisnik i najvažniji kritičar, kaže Manestar čiji je probni rok na ravnateljskoj funkciji pozitivno ocijenjen te mu je potvrđen mandat na pune četiri godine.