JAVNI POZIV

Natječaj Zaklade FIPRO i PGŽ-a: Na raspolaganju je 60 tisuća eura za inovacijske projekte

Sanja Gašpert

foto: arhiva NL

foto: arhiva NLRIJEKA – Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom objavila je javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za poduzetničke inovacijske projekte s područja Primorsko-goranske županije, koji je otvoren do 13. listopada. Na raspolaganju je 60 tisuća eura, dok se pojedinom prijavitelju mogu dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od sedam tisuća eura te maksimalnom iznosu od dvadeset tisuća eura.


– Projekt »Komercijalizacija inovacija« Zaklada FIPRO kontinuirano provodi u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i time potiče razvoj inovativnog poduzetništva. Sredstva se dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija, izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije, izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge, pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala. Također, sredstva se dodjeljuju i za certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva, piše u pozivu.


Sva potrebna dokumentacija i više informacija objavljeni su na službenoj web stranici Zaklade FIPRO i na stranicama Županije.