podizanje konkurentnosti

Nastavljaju se započeti projekti obnove u Ličko-senjskoj županiji: U fokusu stambeno zbrinjavanje

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Naglasak sastanka danas se odnosio na početak mandata nositelja jedinica lokalne samouprave i njihovog četverogodišnjeg mandata koji je tek započeo.GOSPIĆ – Ličko-senjski župan Ernest Petry održano je danas sastanak s Gordanom Hanžekom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na kojemu su nazočili predstavnici svih gradova i općina ove regije.


Tijekom davanja izjava medijima Gordan Hanžek je pojasio važnost problematike stambenog zbrinjavanja.


-Uz razvoj gospodarstva, tema stambenog zbrinjavanja je od izuzetne važnosti za podizanje konkurentnosti i razvoj svake županije. Naglasak sastanka danas se odnosio na početak mandata nositelja jedinica lokalne samouprave i njihovog četverogodišnjeg mandata koji je tek započeo.
Taj je naglasak savljen i na podizanje međusobne komunikacije i razmijene informacija u cilju rješavanja projekata kao što su obnova zgrada u Ličkom Osiku, nastavak programa  dodjele građevinskog materijala, rješavanje imovinskih odnosa u dodjeli građevinskih zemljišta i stanova na raspolaganje jedinicama lokalne samouprave.


Sve teme  će se s vremenom nadograđivati putem dogovorenih redovitih koordinacija Županije, jedinica lokalne samouprave i Središnjeg državnog ureda, kao partnera u razvoju svih projekata, zaključio je državni tajnik Gordan Hanžek.