LJEPŠE VRIJEME

Nastavljaju se radovi na Ribarskom muzeju na otvorenom, bura je u Karlobagu konačno utihnula

Marin SmolčićKARLOBAG Prestanak bure i topli sunčani dani omogućili su nastavak radova na Trgu Giardin u Karlobagu gdje je lani započela gradnja Ribarskog muzeja na otvorenom. Izvođač radova je „Velkom plus“ d.o.o iz Kalnika, a završetak se očekuje prije početka turističke sezone. Vrijednost radova je gotovo 2.5 milijuna kuna.


Prezentacija sadržaja budućeg muzeja održana je u dva navrata prošle godine, uz nastupe klapa, predstavljanja starinskih ribolovnih alata i pomagala, kao i uz birane delicije ovog dijela Jadrana.

Radovi na muzeju nastavljeni su tek kada se vrijeme poboljšalo i utihnule poznate zimske karlobaške bure. Prva faza radova podrazumijevala je uređenja pročelja okolnih zgrada i već je završena pa se sada pristupilo uređenju samog platoa gdje ce se urediti fontana s multimedijalnima, sa stiliziranim jedrom i klupom u obliku starog broda. Cijeli Trg Giardin će se popločati kamenom i osvijetliti. Bit će to novi, vrlo atraktivan sadržaj koji će prema zamisli oživjeti uspomene na staru i dugu ribarsku tradiciju Karlobaga i ovog dijela podvelebitskog primorja.