David Bregovac

Načelnik općine Fužine: Izvještavanje o novooboljelim od COVID-19 virusa hitno treba poboljšati jer se širi panika

P. N.

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Nužno je biti spreman da u ovom razdoblju broj novooboljelih poraste, a strah i panika dodatno otežavaju ionako tešku situaciju.FUŽINE – Izvještavanje nacionalnog i županijskih Stožera civilne zaštite (SCŽ) o broju novooboljelih od COVID-19 virusa treba hitno poboljšati kako bi se minimizirala panika i unaprijedila zdravstvena skrb na lokalnoj razini, poručuje David Bregovac, načelnik Općine Fužine.


Naime, danas je s zabilježenim porastom novih slučaja zaraze COVID-10 virusom Stožer civilne zašite objavio kako je evidentirano osam zaraženih u Gorskom kotaru što je stvorilo paniku među žiteljima Općine Fužine. Uz to, načelnici SCŽ lokalnih samouprava ne dobivaju pravodobne informacije o statusu s njihovih područja što ih ograničava u njihovu radu na terenu.


Manjkav sustav informiranja


Pored toga, Gorski kotar je prostorno raširen, udaljenosti između naselja su velike, a upravo pravodobno informiranje o pojedinom naselju novooboljelih može umanjiti strah i paniku među građanima. Nužno je biti spreman da u ovom razdoblju broj novooboljelih poraste, a strah i panika dodatno otežavaju ionako tešku situaciju.
„Ovakva manjkav sustav informiranja neće učinkovito spriječiti širenje virusa te nam prijeti kolaps sustava i potencijalno novi lockdown koji nas može i gospodarski uništiti.“– zaključio je Bregovac i pozvao nacionalni i županijski SCŽ na promptno rješavanje ovog problema.