Unatoč koroni

MESOPUST 2021. Iako na minimumu minimuma, ma od srca i po pusnoj užanci

Slavica Mrkić Modrić

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Uglavnom prva pusna subota nakon dolaska i odlaska sv. Tri kralja obilježena je u Crikvenici i Vinodolu u uvjetima sukladnim situaciji u kojoj se, ne samo Primorje, već i Hrvatska i cijeli svijet nalazi...CRIKVENICA – Jučer je na području Crikvenice, Grižana i Bribira bilo baš kako to tradicija nalaže. A nalaže da unatoč koroni i svim zabranama, dakako uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Pust uđe u taj dio maškaranog svijeta. Vjerujte, lakše je bilo ilegalcima u Drugom svjetskom ratu doći do informacija nego li poštenom novinaru saznati tko, gdje, kad.


Uglavnom prva pusna subota nakon dolaska i odlaska sv. Tri kralja obilježena je u Crikvenici i Vinodolu u uvjetima sukladnim situaciji u kojoj se, ne samo Primorje, već i Hrvatska i cijeli svijet nalazi, što znači da je na navedenom području bilo »kratko ali slatko«, da je ispoštovana tradicija i da je počeo Pust 2021.


Virtualni pust


Crikveničani su prvi počeli pa su »ranim jutrom«, negdje oko 11 sati, ispred Gradske galerije upriličili tradicionalnu »smjenu vlasti« koja podrazumijeva da gradski ključevi do Čiste srijede ili Pepelnice prelaze u ruke maškara.
Više čitajte sutra u tiskanom izdanju Novog lista…