Odlučeno

Matuljski učenici od 5. do 8. razreda ponovo na online nastavi

Marina Kirigin

Od utorka do 4. veljače ponovo će pohađati nastavu po modelu C ili nastavu na daljinuUčenici od 5. do 8. razreda matuljske osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić« od utorka do 4. veljače ponovo će pohađati nastavu po modelu C ili nastavu na daljinu elektroničkim putem.


Takvu je odluku donijela ravnateljica škole Astrid Massari, a na prijedlog specijalista epidemiologa te specijalista školske medicine iz NZZJZ-a PGŽ-a i uz suglasnost Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije.


– Slijedom vrlo nepovoljne epidemiološke situacije koja se rapidno razvila tijekom prošlog tjedna u školi, velikog broja pozitivnih učenika i učitelja na virus COVID-19 te velikog broja učenika i učitelja u samoizolaciji, uz potporu osnivača PGŽ-a, MZO-a i Stožera PGŽ-a, od 25. siječnja prelazimo na model C nastave za sve učenike od petog do osmog razreda.
Nastava za učenike održavat će se prema redovnom rasporedu, u realnom vremenu, uz izravne kontakte učitelja i učenika preko platforme Teams.


Prelazak nastave na model C ne znači i izolaciju za učenike koji nemaju simptome i nisu bili u riskantnim kontaktima te za učenike koji su preboljeli virus COVID-19 unatrag četiri mjeseca.


Učenici kojima je određena mjera izolacije i dalje ostaju u njoj te prate nastavu putem portala Teams – stoji u objavi ravnateljice škole na web stranici, na kojoj se navodi i da učenici mlađih razreda (1. do 4.) nastavljaju s redovitom nastavom u školi, osim razrednih odjela koji su zbog većeg broja zaraženih učenika, već prešli na nastavu po modelu C.