Početak sezone

Luksuzni kruzer Seabourn Quest u Opatiju doveo 317 gostiju, još će se vraćati ove sezone

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Dio gostiju se zadržao u Opatiji, a bilo je i dosta zainteresiranih za izlete u Mošćenice, Hum, Buzet, Pazin i Gorski kotarLuksuzni brod za krstarenje »Seabourn Quest« doplovio je ujutro u Opatiju s otoka Hvara i označio početak ovogodišnje sezone dolazaka kruzera u akvatorij ispred Opatije.


Na ovom kruzeru srednje veličine doputovalo je 317 gostiju, najvećim dijelom iz Amerike i Velike Britanije.


Prema podacima iz Turističke zajednice grada Opatije, dio gostiju se zadržao u Opatiji, a bilo je i dosta zainteresiranih za izlete u Mošćenice, Hum, Buzet, Pazin i Gorski kotar.
Prosječno se godišnje u Opatiji tijekom krstarenja po Jadranu zaustavi desetak kruzera, a ove će ih godine biti manje, sedam.Upravo će se kruzer »Seabourn Quest« vratiti u Opatiju do kraja ove godine još dva puta, a mjesec s najviše dolazaka kruzing gostiju odlične platežne moći će biti u lipnju.


Tada će, prema rasporedu, u opatijskom akvatoriju biti četiri kruzera. Jedno pristajanje luksuznog broda u planu je u srpnju te za kraj sezone u listopadu.


Američki i britanski turisti koji imaju priliku upoznati čari Jadrana, ali i putem izleta otkrivati ljepote predjela koji su vrlo zanimljivi iako udaljeni od mora, poput centralne Istre i Gorskoga kotara, nakon Opatije su prema rasporedu trebali krenuti u Kopar, a putovanje će zaključiti u Ravenni.Dio gostiju s kruzera je u avanturu morskim prostranstvima krenuo iz Italije, a grupa koja je već duže na krstarenju, kako saznajemo, krenula je iz Španjolske, točnije iz Barcelone.


Uz promotivne materijale i sve korisne savjete, američke i britanske goste su na mulu dočekali djelatnici opatijske turističke zajednice, a dio mlađih putnika je, moglo se čuti jučer na mulu u Opatiji, dan odlučio provesti u posjetu nekom od adrenalinskih parkova u Istri.


Gosti s kruzera, primjećuju u Opatiji, uglavnom vole isprobati specijalitete iz svijeta gastronomije vezane uz Kvarner i Istru, a sviđaju im se i suveniri koji simboliziraju naše podneblje.


Bude li sve prema planu i zacrtanom redu plovidbe, iduća bi kruzing sezona u Opatiji trebala biti uspješnija od ovogodišnje, a »na papiru« stoji da se tijekom 2023. godine planira uplovljavanje 11 luksuznih brodova za krstarenje.