Proizvođačke organizacije

Župan Petry podržao novu radionicu i edukaciju ličkih poljoprivrednika 

Marin Smolčić

Sudionici radionice upoznati su sa načinima pružanje pomoći u postupku priznavanja proizvođačke organizacije i upoznali su se sa prilikama u poljoprivrednim gospodarstvimaMinistarstvo poljoprivrede u suradnji s Ličko-senjskom županijom, LAG Lika i Razvojnim centrom Ličko-senjske županije organiziralo je radionicu i edukaciju o Proizvođačkim organizacijama.


Radionici je danas prisustvovao i župan Ličko-senjski Ernest Petry koji je pozdravio prisutne te je izrazio zadovoljstvo što Ministarstvo poljoprivrede pruža podršku i edukaciju za poljoprivrednike s područja Ličko-senjske županije. Župan je ovom prigodom izrazio podršku sa sve većim angažmanom Razvojnog centra Ličko-senjske županije.

– Današnja radionica je približila sudionicima uspostavu i rad proizvođačkih organizacija kao oblika temeljnog udruženja primarnih poljoprivrednih proizvođača, a koja će se uspješno nositi sa sve zahtjevnijim prilikama na tržištu poljoprivrednih proizvoda, osiguravajući svojim članovima stabilnost i održivost poslovanja.


Pri tome su istaknuta temeljna načela osnivanja i djelovanja proizvođačkih organizacija te načinu njihovog priznavanja.


Sudionici radionice upoznati su sa načinima pružanje pomoći u postupku priznavanja proizvođačke organizacije i upoznali su se sa prilikama u poljoprivrednim gospodarstvima, zaključio je župan Ernest Petry.


Razvojni centar je sve više angažiran na preradi i pohrani poljoprivrednih proizvoda, a zadnja veća akcija odnosila se na sušenje i preradu češnjaka, poljoprivredne kulture čija je proizvodnja i potražnja zadnjih godina  u stalnom porastu.