Jesen u Lici

Župan Petry: “Nosite ljepote Like u svojim srcima i dođite nam opet”

Marin Smolčić

Procjenjuje se da je izložbu vidjelo oko 20 tisuća posjetitelja 


 


GOSPIĆ Povodom iznimno posjećene i besprijekorno organizirane 24. po redu tradicijske izložbe “Jesen u Lici” javnosti se zahvalom u ime organizatora obratio župan ličko-senjski Ernest Petry.

-Hvala svim izlagačima i izvođačima koji su proteklih dana svojim prisustvom obogatili i uveličali cjelokupan program 24. manifestacije “Jesen u Lici”, koja je ove godine oborila sve dosadašnje rekorde u broju izlagača i posjetitelja. Veliko hvala organizacijskom odboru koji je zadnja tri mjeseca radio na pripremi manifestacije. Uime domaćina zahvaljujem svim posjetiteljima, a pogotovo gostima koji su u protekla tri dana mogli osjetiti ličku dobrodošlicu, vidjeti naše tradicionalne običaje, poslušati izvornu glazbu i ličku pjesmu, osjetiti okuse ličkih delicija, posjetiti izložbe domaćih autohtonih životinja te u svojim srcima ponijeti uspomene iz naše prelijepe Like i Ličko-senjske županije. I kada se vratite svojim kućama nemojte nas zaboraviti, nosite ljepote Like u svojim srcima i dođite nam opet pa makar to bilo i dogodine. To je naša junačka Lika, to je zemlja vrijednih kćeri i ponosnih sinova dičnoga nam Velebita, to je zemlja vukova, medvjeda i sokolova, stoji u zahvali župana Ernesta Petryja.


 


Ovogodišnja “Jesen u Lici” bila je rekordna po pitanju broja izlagača koji se približio broju od 350, a zbog nazočnosti OPG-a i proizvođača iz Slovenije, Srbije, Mađarske i BiH imala je međunarodni karakter. Procjenjuje se da je izložbu vidjelo oko 20 tisuća posjetitelja.