Izborna skupština

Župan Petry čestitao svojoj nasljednici Mari Stilinović na izboru za predsjednicu Utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićVELIKI ŽITNIK U četvrtak navečer je u Spomen domu Dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku održana Izborna skupština Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije.


Nakon izbora radnih tijela nazočnima se obratio i podnio detaljno izvješće o radu Ernest Petry, predsjednik Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije koji je u obraćanju zahvalio utemeljiteljima HDZ-a na velikoj i nesebičnoj potpori u njegovoj kandidaturi za župana Ličko-senjske županije, kao i na svim aktivnostima u koje su bili uključeni utemeljitelji.


U uvodnom obraćanju Petry je napomenuo:
– Na ovim unutarstranačkim izborima neću se kandidirati za županijskog predsjednika utemeljitelja jer sam kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije, ali ću i dalje ostati član Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije i aktivno sudjelovati u njenom radu, zaključio je Petry.


Nakon provedenih izbora izabran je Županijski i Nadzorni odbor utemeljitelja, kao i izaslanici za Sabor utemeljitelja HDZ-a. Po okončanju izbora održana je konstituirajuća sjednica Županijskog odbora na kojoj je za novu predsjednicu Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije izabrana Mara Stilinović iz Gospića, dok su za potpredsjednike izabrani Ivan Dabo iz Novalje, Robert Labrović iz Otočca i Marko Nekić iz Senja, a za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Milan Štimac.


Nakon provedenih izbora Petry je kao dosadašnji predsjednik zajednice utemeljitelja čestitao svim izabranima, te uz neskriveno zadovoljstvo dao punu potporu novoizabranoj predsjednici Mari Stilinović koja je do sada obnašala dužnost tajnice utemeljitelja.


Mara Stilinović se u HDZ-u i tijekom Domovinskog rata iskazala kao izrazita društvena aktivistica i požrtvovana humanistica jer je zaposlena kao viša medicinska sestra u Općoj bolnici. Zadnjih godina posebno je angažirana pri organiziranju sistematskim pregledima hrvatskih branitelja.


Za novog tajnika ličko-senjskih utemeljitelja HDZ-a izabran je Joso Živković.