Edukativno događanje

“Znanstveni piknik” u Perušiću počinje u petak

Marin Smolčić

Očekujemo predavanja Renate Brziščak, Dalibora Para, Valerije Butorac i mnogih drugih autoriteta vezanih uz hrvatsku geobaštinu, rekla je Jelena Milković 


 


PERUŠIĆ U organizaciji Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i Javne ustanove Pećinski park Grabovača za ovaj tjedan najavljeno je održavanje edukativno događanje za učenike svih razreda osnovne škole.
“Znanstveni piknik” održat će se sklopu Međunarodnog simpozija “Georaznolikost i geobaština – stanje i perspektive”, koji se održava u Perušiću od 7. do 9. listopada 2022. godine. Kako najavljuje ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković tijekom ove edukacije  predavat će brojna poznata znanstvena imena.


 


– Očekujemo predavanja Renate Brziščak, Dalibora Para, Valerije Butorac i mnogih drugih autoriteta vezanih uz hrvatsku geobaštinu. Posebnost i čuda prirode oduvijek su bila motivacija za istraživanje i učenje. Na radionicama će djeca moći istraživati toplinu o kojoj ovisi život na Zemlji, doznati što istražuju stručnjaci na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, kako prirodu istražuju stručnjaci Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i kako je dokumentiraju i štite stručnjaci koji upravljaju zaštićenim područjima. Edukativne interaktivne radionice i prezentacije “Istraživači 21. stoljeća” održat će se u petak, 7. listopada 2022. godine, u vremenu od 16 do 18 sati, u Osnovnoj školi Perušić. Namijenjene su učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a za cilj imaju probuditi njihovu znatiželju i motivirati ih za daljnje istraživanje i učenje o prirodoslovlju i drugim STEAM područjima. Zaštićena područja, prirodoslovni muzeji i prezentacijski centri predstavljaju suvremene učionice u kojima učenici postaju aktivni istraživači. Time stječu znanja i vještine potrebne za zanimanja i život u 21. stoljeću, ističe Jelena Milković.


 


Od domaćih snaga iz PP Grabovača predavat će stručni suradnik-edukator Mario Paral i ravnateljica Jelena Milković.