Turistička atrakcija

Zipline žičara u Vrhovinama uskoro opet u funkciji

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Polazna točka ove žičare je nedaleko od sela Rudopolje, a spusna kota nadomak VrhovinaAktualna epidemija negativno se odrazila na većinu aktivnosti u gospodarstvu, a poglavito u turističkom smislu. Mali, ali vrlo atraktivni lički turistički resurs je ZIP-line žičara u Vrhovinama.


Od načelnika Općine Vrhovine Milorada Delića (SDSS) doznajemo kako je žičara potpuno spremna za spustove, a jedva je dočekana odluka nacionalnog Stožera o otvaranju granica i aktiviranju svih turističkih destinacija.


“ZIP-line u Vrhovinama će se za početak otvoriti korisnicima svim vikendima u mjesecu lipnju. Imamo brojne, svakodnevne upite „ovisnika o adrenalinu“ koji se žele spustiti niz našu žičaru. ZIP-line žičara „Pazi, medo“ najdulja je žičara ove vrste na svijetu sa 1,7 km trase. Lani je imala 5 050 spustova, a opslužuje je šest djelatnika, rekao nam je načelnik Milorad Delić.
Polazna točka ove žičare je nedaleko od sela Rudopolje, a spusna kota nadomak Vrhovina. Ondje se nalazi i umjetna stijena za alpiniste, također omiljeni sadržaj brojnih posjetitelja Vrhovina.