Podijeljeni darovi

Ženski Djed Božićnjak oduševio djecu u Gospiću i okolici

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

U tipično muškim ulogama Svetog Nikole i Djeda Božićnjaka ove se godine odlično snašla zamjenica gradonačelnika Kristina PršaIako je Sveti Nikola nedavno pohodio svu djecu i podijelio im darove, ovih dana djeci i odraslima stigli su novi, službeni čestitari. Povodom Božićnih blagdana Grad Gospić je uz Božićnice socijalno ugroženim građanima mislio i na mlađu populaciju.


Tako je podijeljeno 800 poklona učenicima nižih razreda osnovnih škola  „dr. Jure Turić“ iz Gospića,  „dr. Ante Starčević“ Pazarište- Klanac i  „dr. Franjo Tuđman“ iz Ličkog Osika.


U tipično muškim ulogama Svetog Nikole i Djeda Božićnjaka ove se godine odlično snašla zamjenica gradonačelnika Kristina Prša. Uz poklone za učenike osnovnih škola, pokloni su podijeljeni i svim polaznicima gradskog Dječjeg vrtića „Pahuljica“ Gospić.
Budući su ovi blagdani po mnogočemu posebni pa  Sveti Nikola, a ni Djed Božićnjak ne mogu se iz epidemioloških razloga sastati s  mališanima, Grad Gospić svoje je školarce i vrtićarce darovao poklonima kako bi im uljepšao ove predblagdanske dane.


Zaželjevši sretan i blagoslovljen Božić zamjenica gradonačelnika, inače učiteljica po struci, predala je poklone zaposlenicima škole koji će ih podijeliti po razredima, a odgajateljice po vrtićkim skupinama.


Socijalno ugroženi građani Gospića za ove su blagdane od Grada dobili po 300 kuna Božićnice. Blagdanski ugođaj uveličala je i protekla Nedjelja Caritasa kada je Caritas Gospićko-senjske biskupije darivao 25 socijalno ugroženih obitelji.


Zbog epidemioloških razloga ove godine se po 2 500 kuna svakoj obitelji nije dijelilo na misnom slavlju u katedrali Navještenja blažene djevice Martije, nego su ih na kućnim pragovima ličke sirotinje donosili volonteri Caritasa i svećenici.