DP

Zbog Ličana ipak nema većih dubioza u Škorinoj stranci

Marin SmolčićGOSPIĆ Nakon što se jedan od političkih doajena  i saborskih zastupnika Domovinskog pokreta dr. Milan Vrkljan javno isključio iz te stranke zbog, kako je rekao, „lobističkih manevara i skretanja s prvotne koncepcije Škorine stranke“, u pitanje je došlo i djelovanje Županijske organizacije Domovinskog pokreta Ličko-senjske županije. Za mjesto prve predsjednice izabrana je dr. Mirjana Vrkljan Radošević, sestra dr. Milana Vrkljana.


Kako bi odagnala medijske spekulacije i „spinove“ dr. Vrkljan Radošević se obratila javnosti s priopćenjem.


-U konzultaciji s članovima predsjedništva Županijske podružnice i  zainteresiranim članovima koji su imali upute prema našoj središnjici ovdje dajemo i javno očitovanje o aktualnim događajima u Domovinskom pokretu. Javnost je u dobroj mjeri upoznata, a u dobroj mjeri manipulirana informacijama i pretpostavkama o izlasku iz DP mag. nov. Karoline Vidović Krišto i prof. dr.sc. Milana Vrkljana te se time čini šteta i njima osobno, ali i samom Pokretu.
Kontaktirali smo i sa spomenutom stranom, ali i s predsjednikom stranke dr.sc Miroslavom Škorom. Želja predsjednika Škore poklapa se sa voljom članova u Ličko-senjskoj županiji, a to je da osnovani ogranci i županijska središnjica nastave s radom prema uvjerenjima na kojima su i izgrađeni bazirajući se na lokalnu problematiku.


Ovdje naglašavamo da rad dvoje zastupnika Vrkljan i Krišto koji je bio javan i najčešće se odvijao u hrvatskom Saboru, podupiremo te u dobroj mjeri dijelimo njihove stavove. Jasnoća i čvrstoća osobnog stava donosi karakteran smjer i ogled rada svakog od nas. Vjerujemo kao će zastupnici Vrkljan i Krišto  i kao nezavisni sabornici nastaviti putem na koji su ukazivali i u predizbornoj kampanji i kasnije u političkom djelovanju na dobro hrvatskog naroda.  Vrkljan je sin Like, a Krišto se borila za DP baš u našoj, IX. izbornoj jedinici i oboje su pridonijeli izbornom rezultatu stranke, napominje dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Podružnice Domovinskog pokreta Miroslava Škore Ličko-senjske županije.


Valja napomenuti kako su na zadnjim parlamentarnim izborima upravo brat i sestra Vrkljan dali veliki doprinos Škorinoj stranci. Očitovalo se to posebno u izbornim jedinicama gdje oni žive, odnosno u Zagrebu i Ličko-senjskoj županiji.