Gospić

Završeni radovi prve faze ugradnje dizalice topline u zgradi Ličko-senjske županije

Marin Smolčić

Ukupna vrijednost prve faze projekta iznosila je 232.250,65 euraKako bi se poboljšale osobine energetske učinkovitosti zgrade Ličko-senjske županije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zastupan po direktoru Luki Balenu i ličko-senjski župan Ernest Petry, potpisali su Ugovor o neposrednom sufinanciranju projekta korištenja obnovljivih izvora energije za projekt „Energetska obnova zgrade Ličko-senjske županije ugradnjom dizalice topline“.


Ukupna vrijednost prve faze projekta iznosila je 232.250,65 eura od čega je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguran iznos od 185.136,91 eur, dok je preostali iznos od 41.113,74 eura financiran sredstvima Ličko-senjske županije. Riječ je o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Županije s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sve na temelju uspješne prijave Ličko-senjske županije u sklopu Javnog poziva za poticanje obnovljivih izvora energije objavljenog još 30. ožujka 2022. godine.


Ovih dana su okončani radovi 1. faze ugradnje dizalice topline u zgradi Ličko-senjske županije koji su podrazumijevali preinake i modernizaciju u sustavu centralnog grijanja. Temeljem provedenog postupka javne nabave, izvođač radova bilo je poduzeće VELEBIT NES d.o.o. iz Zagreba, koju zastupa direktor Željko Starčević, dok je cjelokupno izvođenje radova trajalo približno osam mjeseci.
Cilj projekta je ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije te osigurati kvalitetnije uvjete rada za zaposlenike Ličko-senjske županije.