Odobreno financiranje

Zaklada Adris priređuje projekt učionica na otvorenom u PP Grabovača

Marin Smolčić

Dolaskom u PP Grabovaču djeca osnovnih škola iz cijele Hrvatske sudjelovat će u nastavi na otvorenomJavnoj ustanovi „Pećinski park Grabovača“ odobreno je financiranje projekta „Učionica na otvorenom“ od strane Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade ove vrste u ovom dijelu Europe.


Ovo je po prvi puta da se ovakav projekt organizira u Lici, o čemu nam je više rekla ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković.

– Mi smo već počeli s pripremama kako bi dolaskom u PP Grabovaču djeca osnovnih škola iz cijele Hrvatske sudjelovala u nastavi na otvorenom.


Opći cilj projekta Učionica na otvorenom je educirati i informirati lokalno stanovništvo i posjetitelje školskog uzrasta našeg Pećinskog parka o krškom reljefu, georaznolikosti i bioraznolikosti područja te važnosti zaštite prirode i okoliša.Realizacijom projekta Učionica na otvorenom podignut će se kvaliteta izvođenja edukativnih programa naše Ustanove te značajno olakšati proces edukacije lokalnog stanovništva i posjetitelja Parka.


Provedba projekta je u tijeku, a kroz projekt je planirana nabava materijala i opreme te postavljanje edukativnih panoa.


Završetak i otvaranje Učionice na otvorenom za javnost se očekuje početkom travnja 2023. godine, ističe ravnateljica Milković.


Za potporu ovome projektu zaklada Adris namijenila je 2.200 eura.