Više od 2,5 tisuće posjetitelja

Zadnji dan Jeseni u Lici najbogatiji do sada

Marin Smolčić

Revija konjskih zaprega

Revija konjskih zaprega

U podne je ulicama Gospića krenula  revija konjskih zaprega 


 


GOSPIĆ Ako je suditi po zadnjem, trećem po redu danu održavanja tradicijske izložbe „Jesen u Lici“ u mnogome smo poklonici stare izreke po kojoj “konac djelo krasi“.
Nakon snažnog noćašnjeg nevremena koje je na nekoliko šatora izložbe načinilo manju materijalnu štetu, današnji lijepi dan uz povremenu naoblaku privukao je  rekordan broj posjetitelja.


U podne je ulicama Gospića krenula  revija konjskih zaprega

U podne je ulicama Gospića krenula  revija konjskih zaprega


Po  korona-kontroli i evidenciji posjetitelja je bilo više od 2,5 tisuće pa se na Trgu Stjepana Radića danas jedva prolazilo između štandova. Ljudi su se natiskivali oko svih izlagača i tako nije postojao niti jedan štand koji nije zavrijedio pažnju.


U podne je ulicama Gospića krenula  revija konjskih zaprega koja se održala na relaciji Ulica Popa Marka Mesića – Ulica bana Josipa Jelačića – Ulica Karla Brkljačića – Smiljanska ulica – Trg Stjepana Radića. Organizator ove revije je konjogojska udruga „Dorat iz Gospića“ sa ukupno 30 konjskih zaprega i nekoliko jahača. Plemenite su životinje pristigle u Gospić od Senja, Krivog Puta, Karlobaga, Baških Oštarija i iz svih većih ličkih naselja. Svakako im treba odati počast jer su nas na kratko vratili u neka stara vremena, u doba kada je motorno vozilo bilo raritet, a konjske zaprege svakodnevica. Bio je ovo događaj kao „šlag na tortu“ tradicije koju i danas njeguju najustrajniji poklonici drevnih vrijednosti.


Tako se zadnjega dana Jeseni u Lici u najboljem svjetlu očitovao naum ove prirdebe: ne zaboravimo korijene, štujmo tradiciju i uvijek budimo zahvalni onima koji sa svojih imanja donose plodove ličke zemlje, uokvireni u tradiciju koja se tvrdoglavo opire novim tehnologijama i proizvodima koji nemaju previše ili gotovo nimalo veze s ekologijom!


Jesen u Lici

Jesen u Lici