Zabava

Veselje u ličkom podzemlju. Pećinski park Grabovača za vikend za djecu priprema Božićnu čaroliju

Hina

Park prirode Grabovača iduće subote nudi brojna događanja

Park prirode Grabovača iduće subote nudi brojna događanja

Bogat program Božićne čarolije za posjetitelje počet će 3. prosinca u 15 sati i potrajati do 21 ili 22 sataPERUŠIĆ – Špilju Samograd Pećinskog parka Grabovača razgledalo je ove godine više od 12.000 posjetitelja, a u adventskom razdoblju iduću subotu Park priprema za djecu program Božićna čarolija.


– U sklopu Božićne čarolije moći će se besplatno razgledati špilja Samograd, ali i voziti kočijom, te se igrati u Eko dječjem igralištu, Panovom labirintu i u Hobitskoj kućici, rekla je ravnateljica Javne ustanove PP Grabovača Jelena Milković.


Najzanimljivija bi, kaže, mogla biti »božićna potraga za blagom«, a nagrada je još uvijek iznenađenje. Djeca će se moći fotografirati s Djedom Božićnjakom, a bude li obilnog snijega, sanjkati i sudjelovati na »snješkofestu«, izradi najljepšeg snjegovića.
Bogat program Božićne čarolije za posjetitelje će početi 3. prosinca u 15 sati i potrajati do 21 ili 22 sata, a očekuje se više stotina ljudi. Bit će to ujedno za posjetitelje posljednje aktivnosti u Grabovači za ovu godinu, a datum otvaranja lokaliteta za javnost ovisit će o vremenskim uvjetima.


Ravnateljica Javne ustanove PP Grabovača Jelena Milković ističe da je među 12.000 ovogodišnjih posjetitelja, tijekom Mjeseca hrvatske knjige u studenom njih 250 bilo članova knjižnica iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Šibenika i lokalnog Perušića, koji su špilju mogli razgledati besplatno s iskaznicama svojih knjižnica.


Tu su akciju za čitatelje iz knjižnica osmislili JU Pećinskog parka i Narodna knjižnica Perušić s dvojnim ciljem, poticanja čitanja knjiga, ali i aktivnog boravka u prirodi.


Zbog uspostavljenih dogovora s više nacionalnih parkova i parkova prirode te knjižnica Milković smatra da će idućih godina u povodu Mjeseca hrvatske knjige akcija razgledavanja zaštićenih dijelova prirode zaživjeti na mnogim mjestima.