Radni sastanak

Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću od jeseni kreće s predavanjima u novoizgrađenom dijelu zgrade

Marin SmolčićU prostorijama Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću održan je danas radni sastanak na kojemu su uz predavače prisustvovali i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova s područja grada Gospića: dekanica Veleučilišta doc. dr. sc. Vlatka Ružić, ravnateljica Gimnazije Gospić Anela Serdar Pašalić, prof., ravnateljica Strukovne škole Gospić Barbara Tomljenović Jurković, prof, ravnatelj Osnovne škole Gospić dr. Jure Turić, Ivica Radošević te župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.


Nazočni su obišli novouređeno krilo zgrade Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću, čijom izgradnjom se povećava infrastrukturni kapacitet ove ustanove, a ujedno se stječu i preduvjeti za proširenje studijskih programa. Župan Petry se ovom prigodom još jednom zahvalio na pomoći Vladi RH.


„Za završetak novog krila zgrade izniman financijski doprinos dala je Vlada RH odnosno resorno Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ukupnim udjelom sufinanciranja od 70 posto, dok je preostali dio sredstava osiguralo Veleučilište. U novom prostoru nalazit će se suvremena knjižnica, polivalentne učionice, kabineti za stručno održavanje nastave, nastavno osoblje, kao i knjižnica prilagođena za cjelodnevni rad studenata.
Također treba napomenuti da se stavljanjem u funkciju novouređenih prostorija Veleučilište stječu uvjeti u cilju proširenja novih studijskih programa, kako stručnih tako i specijalističkih zvanja, istaknuo je župan Ernest Petry.