LJUDSKA DRAMA

Veće skupine ilegalnih migranata stigle do Gospića, provalili u kuću, pa napisali: “Oprosti prijatelju, toliko sam gladan…”

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka:“Oprosti prijatelju, ali ja sam toliko gladan pa sam morao provaliti. Potječem iz grada Khana“GOSPIĆ – Od jutros neprekidno stižu dojave o brojnim skupinama ilegalnih migranata koji su najvjerojatnije zbog vrlo guste magle zalutali i osvanuli pod Velebitom.


Alarmirana je i policija koja se nalazi na potezu od sela Bilaj i Čitluka. Zamijećeno je nekoliko skupina migranata koji dezorijentirano hodaju na tome terenu.


Nadzorna kamera na osamljenoj kući u Čitluku snimila je jednog jadnika koji je vjerojatno bolestan ili toliko iscrpljen da se jedva drži na nogama. Tek nekoliko stotina metara niže provaljena jedna kuća.
Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka:“Oprosti prijatelju, ali ja sam toliko gladan pa sam morao provaliti. Potječem iz grada Khana“. Još se ne zna što je noćni „prijatelj“ ukrao.


Foto Marin Smolčić


Novi list je nedavno pisao o novoj migrantskoj ruti kada je u jednom lovačkom gateru kod sela Vrebac provaljena ograda i usmrćen jedan pitomi jelen. Radnici Hrvatskih šuma tada su obilazeći teren na šumskoj cesti Vrebac-Podlapača zatekli više od stotinu ilegalnih migranata koji su se potom razbježali.


Prekopani vrtovi i povremene krađe peradi postali su svakodnevica u mnogim selima u okolici Gospića.
Jutrošnja gusta magla i temperature zraka od 1,4 stupnja C natjerali su ove očajnike da nastave put, pri čemu su mnogi zalutali u bespuća Velebita. Policija još uvijek nadzire teren jer je nepoznato koliko se migranata našlo na ovome dijelu Like. Mediji nemaju službenih saznanja o ovome, ali društvenim mrežama već kruže mnogi snimci i fotografije grupa ilegalaca koji su na ovaj teren najvjerojatnije dospjeli preko ceste zvane Vrebačka staza i mjesta Lovinca ili Gornje Ploče.


Foto Marin Smolčić