Najteža biciklistička utrka

Uspon na Zavižan: Veliki adrenalinski užitak i izazov privukao 258 sudionika

Dorotea Prpić

Snimila Dorotea PRPIĆ

Snimila Dorotea PRPIĆ

Na  Zavižan je iz Senja  u kategoriji žena prva stigla Paola Vrdoljak, Zagreb, BK Ciklus sa vremenom  2:29:59,  u kategoriji muškaraca do 40 godina iz Senja je prvi stigao  Tomislav Katalenić, Zagreb, Klub Sic sa vremenom 1:53:07, a u kategoriji muškaraca iznad 40 godina prvi je Krešimir Franić iz Rijeke sa vremenom 2:01:59SENJ Danas se na senjskom području vozila tradicionalna rekreativna biciklistička utrka Uspon na Zavižan koja slovi za najtežu biciklističku utrku u Hrvatskoj, a velik broj sudionika ovog 19. po redu Uspona još jednom je potvrdio da utrka biciklistima predstavlja velik adrenalinski užitak i izazov. Održana je u organizaciji  JU NP Sjeverni Velebit, Brdsko biciklističkog kluba Senj, Turističke zajednice grada Senja, Grada Senja i JU PP Velebit, te uz potporu Ličko-senjske županije, Zajednice sportova Ličko-senjske županije i brojnih  sponzora koji su prepoznali značaj ove utrke među biciklistima.


Snimila D. PRPIĆ

Snimila D. PRPIĆ


Utrka je već tradicionalno imala dva starta. Biciklisti koji su krenuli iz Senja vozili su dionicu dugu 38 kilometara i to od 0 metara nadmorske visine do 1594 metra na Zavižanu, a oni sa startom iz Krasna odvozili su 20 kilometara sa 800 metara nadmorske visine do Zavižana, a ukupno je na oba starta bilo  258 sudionika Uspona.
Prema službenim rezultatima na  Zavižan je iz Senja  u kategoriji žena prva stigla Paola Vrdoljak, Zagreb, BK Ciklus sa vremenom  2:29:59,  u kategoriji muškaraca do 40 godina iz Senja je prvi stigao  Tomislav Katalenić, Zagreb, Klub Sic sa vremenom 1:53:07, a u kategoriji muškaraca iznad 40 godina prvi je Krešimir Franić iz Rijeke sa vremenom 2:01:59.
Iz Krasna do Zavižana je u muškoj kategoriji do 40 godina najbrže odvozio Aleksandar Mataruga  iz Rijeke, BK Novigrad, sa vremenom 57:41, Nino Berta iz Koprivnice  bio je prvi u kategoriji muški iznad 40 godina sa vremenom 1:04:58, BK Faust Vrančić,  a od žena Morana Dubešić  iz Rijeke, BK Novigrad sa vremenom 1:16:16.

Organizatori zahvaljuju svima koji su im pomogli u organizaciji i svim sudionicima Uspona. Zadovoljni su i sudionici utrke jer svi  s kojima smo razgovarali  redom ističu da  je utrka duga, ali i lijepa te najavljuju sudjelovanje i iduće godine.


Snimila D. PRPIĆ

Snimila D. PRPIĆ