Ove subote 18. izdanje

Uspon na Zavižan: Senj će okupiti više od 300 ljubitelja brdskog biciklizma

Dorotea Prpić

Biciklisti u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit / Snimila D. PRPIĆ

Biciklisti u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit / Snimila D. PRPIĆ

Start duže staze je na Jadranskoj magistrali u Senju (38 km, 1.650 m uspona), a start kraće staze je u planinskom naselju Krasno, na oko 800 m nadmorske visine (20 km, 800 m uspona)SENJ – Brdsko-biciklistički klub Senj poziva sve ljubitelje vožnje biciklom da sudjeluju na rekreativnoj biciklističkoj utrci 18. Uspon na Zavižan 2021. Nakon prošlogodišnje virtualne utrke Zavižan Challenge powered by E.ON, vraća se tradicionalna jednodnevna utrka, koja će se održati u subotu 19. lipnja na području sjevernog Velebita.Ovisno o fizičkoj kondiciji, može se izabrati između dvije staze. Start duže staze je na Jadranskoj magistrali u Senju (38 km, 1.650 m uspona), a start kraće staze je u planinskom naselju Krasno, na oko 800 m nadmorske visine (20 km, 800 m uspona).
Uspon na Zavižan jedna je od najvećih jednodnevnih brdskih biciklističkih utrka u Hrvatskoj, koja je svake godine u Senju okupljala više od 300 hrvatskih i stranih sudionika. Prošle godine je zbog epidemije koronavirusa bila otkazana.


– Prošle godine smo uspjeli u kratkom roku organizirati inovativnu virtualnu utrku Zavižan Challenge powered by E.ON, ove godine se vraćamo u tradicionalni format jednodnevne utrke, koja bicikliste dovodi do Zavižana, uz pridržavanje epidemioloških pravila. Na ovogodišnjem 18. Usponu na Zavižan opet očekujemo više od 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te vjerujemo da će projekt značajno pridonijeti obogaćivanju turističke ponude ovog dijela Jadrana i privlačenju domaćih i stranih turista sklonih aktivnom odmoru – kaže predsjednik BBK-a Senj Dario Štokić i dodaje da je utrka Uspon na Zavižan zasnovana na tri ideje: energija u vidu napora svakog sudionika da dođe do cilja, održivost u vidu biciklizma i zaštite prirode te partnerstvo/zajednica kao zajednički projekt udruge, privatnih i javnih partnera.
Iste vrijednosti u svojem poslovanju podržava i dijeli glavni sponzor utrke E.ON, jedna od vodećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj. Ostali sponzori su GIPO, Arija Senj, Giant Hrvatska, On-of, Hell Energy drink, K1 bike sport, IKS elektro. Organizatori utrke su Brdsko-biciklistički klub Senj, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Turistička zajednica grada Senja i Grad Senj.– Za više informacija o utrci i za prijave, posjetite naš facebook ili nas kontaktirajte na [email protected] ili na telefon 098 713 475 – poziva predsjednik Štokić.