Tradicionalna manifestacija

Uspon na Zavižan: Biciklisti se vratili u Senj na najtežu utrku u Hrvatskoj

Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Svi s kojima smo razgovarali redom ističu da je utrka duga, ali i lijepa te najavljuju sudjelovanje i iduće godineU organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, Brdsko-biciklističkog kluba Senj, Turističke zajednice grada Senja, Grada Senja i JU PP Velebit, jučer je održan 18. Uspon na Zavižan, tradicionalna rekreativna biciklistička utrka koji slovi za najtežu biciklističku utrku u Hrvatskoj, a velik broj sudionika, od kojih puno njih sudjeluje već više puta, samo potvrđuje da Uspon na Zavižan biciklistima iznova predstavlja i adrenalinski užitak i izazov.


Ovogodišnji Uspon okupio je i ove godine velik broj iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, njih ukupno 263 s tim da je 165 biciklista startalo iz Senja, a 98 se je odlučilo za kraću dionicu i startalo je iz Krasna.


Oni koji su krenuli iz Senja vozili su dionicu od 38 kilometara i to od 0 metara nadmorske visine do 1594 metra na Zavižanu, a oni sa startom iz Krasna odvozili su 20 kilometara sa 800 metara nadmorske visine do Zavižana.
Na Zavižan je iz Senja prvi stigao Tomislav Katalenić iz Zagreba, a najbrža žena sa startom iz Senja je Paola Vrdoljak, također iz Zagreba. Iz Krasna do Zavižana najbrže je odvozio Aleksandar Mataruga iz Rijeke, a od žena Sanja Zagorac iz Petrinje.


Organizatori zahvaljuju svima koji su im pomogli u organizaciji, a zadovoljni su i sudionici utrke.


Svi s kojima smo razgovarali redom ističu da je utrka duga, ali i lijepa te najavljuju sudjelovanje i iduće godine.