Predblagdanske svečanosti

Upaljene prve adventske svijeće u Senju i Novom

Dorotea Prpić, Franjo DeranjaSENJ/NOVI VINODOLSKI – Paljenjem božićnih lampica i prve adventske svijeće na Pavlinskom trgu počeo je ovogodišnji adventski program u Senju.


Uz građane i predstavnike institucija, paljenju prve svijeće prisustvovali su i gradonačelnik Jurica Tomljanović te predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović, a adventski vijenac blagoslovio je župni vikar velečasni Domagoj Tujmer.


Ovogodišnji adventski program koji su organizirali Grad Senj i senjska Turistička zajednica nastavljen je druženjem uz kuhano vino, frite i kobasice na terasi hotela Bura 45°. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo se Duo Domižana.
Na novljanskom središnjem Frankopanskom trgu, na simboličnoj Fontani Vinodolskog zakona, s nazivima svih gradova potpisnika Vinodolskog zakona, upaljena je u nedjelju predvečer prva adventska svijeća. Svečanosti je nazočio i novljanski gradonačelnik Tomislav Cvitković, koji je pozdravio sve okupljene građane i poželio im sreću i zdravlje u ovom pandemijskom vremenu, a novljanski župnik Mario Frlan blagoslovio je grad i građane, nakon čega je zapjevao Dječji crkveni zbor i upaljena prva adventska svijeća.