Predbožićni Senj

U subotu počinju adventska događanja u Senju

Dorotea PrpićSENJ – Za najljepši dio godine, Grad Senj i Turistička zajednica grada Senja pripremili su prigodan adventski program. Program započinje u subotu 27. studenoga u 18 sati paljenjem božićnih lampica i prve adventske svijeće na Pavlinskom trgu te druženjem uz kuhano vino i kobasice na terasi hotela Bura 45°. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se Duo Domižana.


Kroz adventsko vrijeme bit će održan božićni sajam Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, božićna priredba Dječjeg vrtića Travica, predstava za djecu, adventsko natjecanje u kuhanju tripica, blagdanska mađioničarska predstava, dolazak Moto Mrazova koji će darivati djecu te spravljanje velikog rižota od liganja na Badnjak. U vrijeme adventskih vikenda najmlađi će pak moći uživati u animiranim božićnim filmovima u senjskom kinu, a oni malo stariji moći će se svake subote od 18 sati podružiti uz kuhano vino i kobasice na terasi hotela Bura 45°.


Nakon paljenja božićnih lampica i prve adventske svijeće ove subote, sljedeće će subote, 4. prosinca u 10 sati na Pavlinskom trgu biti održan Sajam dobrih želja učenika senjske osnovne škole i božićna priredba senjskog Dječjeg vrtića Travica, a u 15 sati u Domu kulture na rasporedu je predstava za djecu »Avanture svetog Nikole«.
U subotu 11. prosinca s početkom u 9 sati na senjskom Trgu Dvorac slijedi natjecanje u kuhanju tripica, a za zabavni dio zadužen je TS Merak. Subotu nakon toga, 18. prosinca u 10.30 sati na Pavlinskom trgu na programu je Blagdanska čarolija s Jozom Bozom, a tada će i senjski Moto Mrazovi tradicionalno darivati djecu. Na Badnjak, u 10 sati na Frankopanskom trgu upriličit će se Badnje jutro u Senju, kuhat će se veliki rižoto i degustirati kuhano vino, a za zabavu je zadužen Coffe Shop Acoustic.


– Posjetite Senj i zajedno s nama uživajte u nadolazećim blagdanima, poručuju organizatori, ali i mole posjetitelje da se pridržavaju trenutno važećih epidemioloških mjera.