Ugovori

U Senju ove godine udrugama, klubovima i društvima daju 279 tisuća eura iz proračuna

Dorotea Prpić

Sredstva su raspoređena nakon provedenog natječaja sukladno pristiglim zahtjevima i predloženim projektimaSENJ – U senjskom Domu kulture održano je potpisivanje ugovora s predstavnicima civilnog društva, odnosno s predstavnicima udruga, klubova i društava s područja grada Senja kojima su odobrena sredstva za financiranje programa i projekata javnih potreba u 2023. godinu. Za ovu namjenu je u proračunu Grada Senja za 2023. godinu određen iznos od 279.750 eura, a sredstva su raspoređena nakon provedenog natječaja sukladno pristiglim zahtjevima i predloženim projektima.


Potpisnici


Ugovori su potpisani sa Zajednicom sportova grada Senja, Gradskom glazbom Senj, glazbenicima Ivonom i Franom Šojatom, Ženskom klapom Senjkinje, Senjskim muzejskim društvom, Udrugom umirovljenika, Udrugom branitelja Uskok Senj, Udrugom HVIDRA Senj, Udrugom hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Senj, Udrugom Hrvatski domobran, Senjskom ligom protiv raka, Humanitarnom udrugom »Mrva sriće«, Društvom multiple skleroze Ličko-senjske županije, Konjičkim klubom »Ana«, Rukometnim klubom »Senj«, Klubom maturanata senjske gimnazije, N. K. »Bunejvac Gavran«, Sportskom udrugom rekreacijski klub »Veterani 79«, Moto- racing klubom Senj, Planinarskim društvom »Zavižan«, Planinarskim klubom »Gorštak – Velebit«, Lovačkim društvom »Jarebica«, Šahovskim klubom »Velebit«, Udrugom pčelara »Drača«, Udrugom »Školjka«, književnicima Milanom Krmpotićem i Zrinkom Blažević, Udrugom za očuvanje i promicanje kulturnih vrijednosti kraja »Petrova«, a ovim programom su osigurana sredstva i za Gradsko društvo Crvenog križa Senj, te senjske osnovnu i srednju školu.


Zahvala gradonačelnika


– Današnje je potpisivanje potvrdilo kako u gradu Senju aktivno djeluju brojne udruge, klubovi i društva čiji su rezultati itekako primjetni, rekao je gradonačelnik Jurica Tomljanović pozdravljajući predstavnike udruga, društava i klubova, te svima zahvalio na njihovu dosadašnjem doprinosu i suradnji.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća grada Senja Željko Tomljanović koji je preporučio predstavnicima udruga i klubova da se svojim doprinosom i djelovanjem što više uključe u društveni život grada Senja, a posebno u manifestacije koje organiziraju Grad Senj i Turistička zajednica grada Senja. Ispred prisutnih na sredstvima kojima će financirati svoje programe zahvalila se članica Ženske klape Senjkinje Dubravka Glavaš.