Novi podaci

U Senju evidentirano 180 nezaposlenih, u čemu je 112 žena

Dorotea Prpić

Broj nezaposlenih na senjskom području je u travnju činio 15,6 posto ukupnog broja nezaposlenih u Ličko-senjskoj županijiPrema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područnog ureda Gospić na području Grada Senja je na kraju travnja 2024.g. evidentirano 180 nezaposlenih osoba u čemu je 112 žena, a broj nezaposlenih na senjskom području je u travnju činio 15,6 posto ukupnog broja nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji.


Prema obrazovnoj strukturi u ukupnom broju nezaposlenih dvoje je bez škole ili sa nezavršenom osnovnom školom, a s osnovnom školom ih je 31.


Srednju školu za zanimanja do 3 godine i školu za KV i VKV radnike imalo je 50 nezaposlenih osoba, dok je srednju školu u trajanju od 4 i više godina imalo njih 66, a 7 ih ima završenu gimnaziju.
Višu školu, I stupanj fakulteta ili stručni studij ima 16 osoba, a 8 nezaposlenih osoba ima završen fakultet, akademiju, magisterij ili doktorat.


U travnju je 15 osoba s područja Grada Senja prijavljeno na Zavod za zapošljavanje, istovremeno ih je 26 zaposleno.


Njih šestero brisano je iz evidencije nezaposlenih iz zakonom propisanih razloga, a rezultat toga je da je nezaposlenost u travnju u odnosu na prethodni mjesec ožujak u padu za 8,6 posto.


U odnosu na travanj prošle godine nezaposlenost je u travnju ove godine u padu za 0,6 posto.


U ukupnom broju nezaposlenih u travnju je 12 osoba imalo status hrvatskog branitelja, dok je 29 osoba primilo novčanu naknadu koja je prosječno iznosila 482,37 eura.