Lički rekorder

U NP Plitvička jezera dosegnut optimalan booking

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Počevši od ponedjeljka pa do danas dnevna dinamika posjetitelja kreće se oko 7.000 ljudiPrestankom obilnih kiša, pri čemu je Nacionalni park Plitvička jezera bio ovogodišnji lički rekorder, posjetitelji su se nahrupili u ove ljepote u velikom stilu.


Gotovo su se sasvim vratile scene na ulazima u park kojima smo svjedočili prijašnjih godina, kada se tražila ulaznica više. Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić iznio nam je podatke vezane uz trenutno stanje u parku.


– Počevši od ponedjeljka pa do danas dnevna dinamika posjetitelja kreće se oko 7.000 ljudi. Vratila su nam se ona „stara ljeta“ kada su i ovih dana najbrojniji posjetitelji Nijemci, Poljaci, Česi, Francuzi i Slovaci.
Porastom cijena ulaznica u ljetnom periodu na 200 kuna znatno se smanjio broj dolazaka domaćih posjetitelja.


Ako usporedimo dinamiku posjeta na današnji dan lani i ove godine, razlika je oko 70 tisuća gostiju jer nas je ove godine do sada posjetilo oko 270 tisuća ljudi, odnosno za 25 posto više nego li lani.


Na ovaj način smo vrlo blizu dnevnog overbookinga i na raspolaganju posjetiteljima ostaje manja količina dnevnih ulaznica, zaključuje glasnogovornik Borčić.


Jezera i slapovi prebogati vodom za ovo doba godine neodoljivi su mamci da bi se sva jezera obilazila šetnjom. Pri tome je raskošni Veliki slap na ulazu br. 1 i dalje najomiljeniji prirodni artefakt ove ustanove.