Unutarstranački izbori

U ličko-senjskom HDZ-u novi i stari čelnici

Marin Smolčić

Marijan Kustić / Foto: M. SMOLČIĆ

Marijan Kustić / Foto: M. SMOLČIĆ

Osim u slučajevima Karlobaga i Senja posvuda  se na izbornim listama za predsjednike nalazilo samo po jedno imeČlanovi HDZ-a iz Ličko-senjske županije jučer su  u nikada manjem broju sudjelovali na unutarstranačkim izborima. Ovo svakako treba pripisati epidemiji COVID-19, ali i činjenici kako se u većini slučajeva stranačka nomenklatura lokalnog HDZ-a nije bitnije mijenjala, dok su se na ponuđenim listama uglavnom nalazilo po jedno ime. O stvarnoj i točnoj izlaznosti članstva na ove izbore teško je govoriti jer ih iz HDZ-a nitko nije predočio novinarima.


Tako je novi-stari predsjednik Županijskog HDZ-a bio i ostao Marijan Kustić, inače izvršni direktor HNS-a. U Otočcu predsjednik ostaje Branislav Šutić, u Perušiću Ivica Turić, Karlobagu Ivan Tomljenović, u općini Lovinac Ivan Miletić, u Udbini Ivan Pešut i Brinju Marija Vranić. HDZ u Novalji vodit će Ivan Dabo Đono. Nova stranačka imena doživjeli smo  u Senju gdje je dosadašnjeg predsjednika Sanjina Rukavinu  nadjačao Jurica Tomljanović. U općini Plitvička Jezera predsjednik je Tomislav Užarević. Gospićki HDZ od jučer vodi Mario Stilinović, također jedini ponuđeni stranački kandidat. U općini Vrhovine predsjednik je Renato Gomerčić, a u Donjem Lapcu Miro Tomić.


Osim u slučajevima Karlobaga i Senja posvuda  se na izbornim listama za predsjednike nalazilo samo po jedno ime. Za županijske potpredsjednike izabrani su Sanjin Rukavina, Branislav Šutić, Mario Stilinović i Ivan Turić.
Na jučerašnjim izborima izabrani su i potpredsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a, članovi gradskih i općinskih odbora HDZ-a, te izaslanici za županijsku izbornu skupštinu HDZ-a Ličko-senjske županije, koja će se održati 6. prosinca 2020. godine.