Projekt vrijedan 1,9 milijuna kuna

U Ličko-senjskoj županiji posao našlo 36 pomoćnika u nastavi

Marin Smolčić

Ernest Petry

Ernest Petry

Kako je naglasio župan Petry „cilj projekta je pružiti potporu uključivanju 42 učenika s teškoćama u razvoju, angažiranjem 42 pomoćnika u nastavi, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih mogućnosti učenika, stjecanja znanja i vještina, a radi uspješnije socijalizacije i integracije“ 


 


GOSPIĆ Župan Ličko-senjske županije potpisao je Ugovore s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Pri tome  ukupna vrijednost projekta iznosi 1.902.675,60 kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava 1.807.541,82 kn, a Ličko-senjska županija sudjeluje sa pet posto u iznosu od 95.113,78 kuna.
 


Partneri u projektu su 13 škola na prostoru Ličko-senjske županije i to: OŠ Karlobag, OŠ Plitvička  Jezera, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ Perušić, OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Kralja Tomislava, Udbina, OŠ Donji Lapac, OŠ A. G. Matoša Novalja, OŠ S.S. Kranjčevića Senj, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, Strukovna škola Gospić, Srednja škola Plitvička Jezera u Korenici i Srednja škola P. Rittera Vitezovića u Senju.


Kako je pri tome naglasio župan Petry „cilj projekta je pružiti potporu uključivanju 42 učenika s teškoćama u razvoju, angažiranjem 42 pomoćnika u nastavi, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih mogućnosti učenika, stjecanja znanja i vještina, a radi uspješnije socijalizacije i integracije“.


Početkom ove školske godine  angažirano je na području županije 36 pomoćnika za 36 učenika, a tri osobe trenutno pohađaju edukaciju te se očekuje njihovo uključivanje u radu sa učenicima koncem rujna. Razdoblje provedbe Projekta je kroz godinu dana,  od 16. kolovoza 2021.  do 16. kolovoza 2022. godine.