Koronavirus

U Lici 54 aktivna slučaja, po broju oboljelih od covida-19 prednjači Gospić

Marin Smolčić

Foto: M. SMOLČIĆ

Foto: M. SMOLČIĆ

Po broju oboljelih sada prednjači Gospić sa 24 oboljela, a iza njega je Otočac gdje je 19 oboljelih od koroneS područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je 12 novooboljelih osoba od COVID-19. Podaci su to Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije. Devet je oboljelih osoba s područja Gospića, dvije s područja Otočca te jedna s područja Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Na ovaj način ukupno je oboljelo 160 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 54 aktivnih slučaja, 104 osobe su izliječene te dvije osobe preminule. Po broju oboljelih sada prednjači Gospić sa 24 oboljela, a iza njega je Otočac gdje je 19 oboljelih od korone. U ostalim gradovima i općinama sada je maleni broj oboljelih, a bez COVID-19 su i dalje općine Lovinac, Udbina i Donji Lapac.


Prema podacima ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić na posebnom odjelu ove ustanove trenutno se nalazi jedan oboljeli pacijent, dok se troje nalazi u izloaciji i čeka se nalaz njihove epidemiološke slike.