Kickboxing kup

U Gospiću započeo veliki kickboxing turnir s imenom dr. Ante Starčevića

Marin SmolčićGOSPIĆ Povodom Dana Ličko-senjske županije i 200-te godišnjice rođenja Oca domovine dr. Ante Starčevića u Gradskoj sportskoj dvorani započelo je dvodnevno održavanje 1. Kickboxing kupa „dr. Ante Starčević“.


Kup se organizira pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije, dok je organizator natjecanja iznimno trofejni Kickboxing klub „Škorpion“ iz Zagreba. Inicijativa i organizacija turnira pokrenuta je i usuglašena angažmanom ličko-senjskog župana Ernesta Petryja i predsjednika Kickboxing kluba „Škorpion“ Zdravka Begovića. Prigodom otvaranja natjecanja nazočnima se kao domaćin obratio župan ličko-senjski Ernest Petry.


-Ličko-senjska županija inicirala je početak održavanja Kupa Josip Jović, a sada Kickboxing kupa „dr. Ante Starčević“. Na ovaj način ćemo ovim sportskim događajem doprinijeti obilježavanju Dana županije i 200-te obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića. U protekle dvije godine smo kao Županija uložili mnoštvo napora da se ova županija izdigne u svakom smislu, u svim segmentima. Kako u gospodarskom smislu, izgradnji infrastrukture pa tako i po pitanju razvoja sporta. Zato mi je izuzetno drago što smo pokrenuli ovaj Kup u kickboxingu, sportu kojim će se uskoro baviti mnogi naši sugrađani, posebno djeca i mladi. Mi ćemo kao Ličko-senjska županija i u tome smislu ovome sportu davati dodatni suport. Osim toga naši postojeći sportski klubovi, posebno borilački, već su polučili izuzetne uspjehe. Kako hrvači, boksači, teakwondo klubovi, tako i karatisti i ostali.
Još kao klinac bavio sam se borilačkim sportovima pa sam karijeru završio u tajlandskom boksu s manjim ozljedama. Svi sportovi razvijaju duh i tijelo, odnosno odlično utječu na razvoj psihičke i fizičke stabilnosti čovjeka. Kao Ličko-senjska županija uvijek ćemo stajati iza naših sportaša i klubova. Dovoljno je reći da je na ovim prostorima stasao naš poznati hrvač Josip Čorak koji nas je nekada zastupao na Olimpijadi. Ovome treba dodati da se sa tri nacionalna parka i jednim parkom prirode snažno namećemo kao najljepša županija u kojoj traje streloviti turistički rejting. Kako kontinentalnog, tako i primorskog i otočnog turizma, rekao je župan Ernest Petry. Snažnu podršku ovome Kupu dao je dolaskom državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.


Na kupu će sudjelovati oko 300 natjecatelja u tri kickboxing discipline: point fighting light, contakt i kicklight. Natjecanja će biti organizirana u svim kategorijama, od manjih uzrasta do seniora, a za očekivati je da će turnir “dr. Ante Starčević” postati tradicionalan, kao što je i Memorijalni kickboxing kup „Josip Jović“, koji se ove godine po 11. put održao na Plitvicama.