Ličko-senjska županija

U Gospiću se gradi Memorijalni centar Domovinskog rata, raspisan natječaj za idejno rješenje

Marin SmolčićNa djelu se još jednom pokazuje odlična suradnja Ličko-senjske županije i resornih Ministarstava Vlade RH.


U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja provodi se najavljeni projekt realizacije Memorijalnog centra Domovinskog rata s ciljem odavanja počasti hrvatskim braniteljima i bilježenja uspomene na taj povijesni događaj.


U budućem Centru su planirane i namjene koje ovome sadržaju daju dodanu vrijednosti-interpretacija povijesti Like i istraživački centar. Time se stvara novi javni prostor od velikog značaja za grad Gospić i Ličko-senjsku županiju.
Stoga je jučer u Elektroničkom oglasniku javne nabave raspisan Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Memorijalnog centra Ličko-senjske županije koji organizira i provodi Društvo arhitekata grada Zadra (ZDA).


Svi uvjeti natječaja i natječajna dokumentacija dostupni su u Elektroničkom oglasniku javne nabave, a tekst natječaja nalazi se na web stranici Ličko-senjske županije.


Rok za predaju natječajnih radova je 26. kolovoza 2024. godine te je za natječajne radove osiguran nagradni fond u iznosu od 48.682 eura.