Pandemija u Lici

U Gospiću četiri osnovnoškolska razreda u samoizolaciji

Marin Smolčić

OŠ dr. Jure Turić

OŠ dr. Jure Turić

U samoizolaciji trenutno imamo četiri razreda, odnosno 90 učenika. Razlog tome je činjenica da su u svakom od tih razreda zadnja testiranja na COVID-19 pokazala po jednog pozitivnog učenika 


Na području Gospića zabilježen je danas rekordan broj učenika osnovnih škola koji se nalaze  u samoizolaciji. Ravnatelj najveće ličke OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića je Ivica Radošević koji nam je definirao glavne pokazatelje trenutnog stanja uzrokovanog korona-epidemijom.


 


-U samoizolaciji trenutno imamo četiri razreda, odnosno 90 učenika. Razlog tome je činjenica da su u svakom od tih razreda zadnja testiranja na COVID-19 pokazala po jednog pozitivnog učenika. Nadamo se da će tako i ostati. Dobra je vijest da nam se ovoga utorka iz samoizolacije vraćaju tri cjelokupna razreda. Što se zaposlenika tiče, sada su nam dvoje učitelja u samoizolaciji, naglasio je ravnatelj Radošević. Nastava u ovoj školi ipak se i dalje održava klasičnim načinom.


 


U OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ u obližnjem Ličkom Osiku sasvim druga situacija. Ravnatelj škole Antonio Milinković izvjestio nas je kako je samo jedan zaposlenik (koji nije učitelj) pozitivan na koronu, u izloaciji su trojica učenika, ali niti jedan nije bio pozitivan prilikom testiranja na koronu pa se uskoro vraćaju u školske klupe.


 


S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je 47  novooboljelih osoba od COVID-19. Najviše s područja Senja gdje je evidentirano 18 novih slučajeva, 10 ih je u Gospiću, po  šest u Otočcu i Brinju, dok po tri nova slučaja bilježe Novalja i Plitvička Jezera. Na području Općine Perušić jedan je novi slučaj zaraze. 


 


Tako su od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno oboljele 1083 osobe, od čega je 276 aktivnih slučaja, 774 osobe su izliječene. Preminule su  33 osobe, mahom starije životne dobi koje su od ranije imale niz zdravstvenih komplikacija. Pod aktivnim nadzorom i samoizolacijom su ukupno 884 osobe.