Ravnatelj zadovoljan

ŽAMOR DJECE U gospićku osnovnu školu vratio se rekordan broj učenika

Marin Smolčić

OŠ Dr. Jure Turić u Gospiću

OŠ Dr. Jure Turić u Gospiću

Povratak djece u školske klupe bio je iznad očekivanja jer je od 385 učenika nižih razreda, u školu je došlo njih 326, odnosno 85 posto. S obzirom da je državni prosjek povratka djece u škole oko 80 posto, s ovim svakako moramo biti vrlo zadovoljni, rekao je RadoševićGOSPIĆ Prvi dani povratka u školu učenika nižih razreda osnovnih škola  u Hrvatskoj jedva su dočekali učenici i učitelji.


Čini se da je ova radost posebice eskalirala u Osnovnoj školi „Dr. Jure Turić“ u Gospiću, najvećoj osnovnoj školi u Lici. Potvrdio nam je to i ravnatelj škole Ivica Radošević.


– Povratak djece u školske klupe bio je iznad očekivanja jer je od 385 učenika nižih razreda, u školu je došlo njih 326, odnosno 85 posto. S obzirom da je državni prosjek povratka djece u škole oko 80 posto, s ovim svakako moramo biti vrlo zadovoljni. Tijekom dana smo obišli svih 20 školskih odjeljenja u Gospiću i četiri u Područnim školama. Posvuda se osjeća ona radost i živost, sreća svih nas kada su učionice pune  i opet se čuje žamor djece i njihovi glasovi. To je u pedagoškoj djelatnosti doista najljepša glazba. U razgovoru s djecom osjeća se da su roditelji s njima puno radili i djeca se pridržavajaju svih mjera vezanih uz suzbijanje epidemije koja nam je na kratko promijenila  dinamiku, rasporede života i rada, zaključio je ravnatelj Radošević koji pretpostavlja kako će se svakim danom dodatno povećavati broj učenika nižih razreda u ovoj školi.