Koronavirus u Lici

PANDEMIJA U GOSPIĆKIM ŠKOLAMA U osnovnoj čak 77 učenika u samoizolaciji, a u gimnaziji ih je izolirano 40

Marin Smolčić

OŠ dr. Jure Turić u Gospiću

OŠ dr. Jure Turić u Gospiću

Zbog pojave COVID-19 u nekim razredima sada je pod mjerama samoizolacije 77 učenika, odnosno u tri razreda. Sutra nam se na posao vraća jedna učiteljica koja je imala pozitivan nalaz te je sada potpuno izliječena. Redovno pratimo stanje i poduzimamo sve epidemiološke mjere, potvrdio nam je to ravnatelj Radošević 


 


U ovo vrijeme COVID-19 svatko se pokušava sjetiti s kime je razgovarao, na kojoj su udaljenosti održani takvi susreti, tko je postao pozitivan, a tko ostao negativan. Ovo je znakovito posvuda jer se epidemija proširila u Gospiću zadnjih tjedan dana i uzela danak kroz troje  umrlih i 86 zaraženih u Domu za starije i nemoćne osobe.
 U OŠ ‘dr. Jure Turić’ situacija je za sada pod nazdorom, uz sve veći broj djece u samoizolaciji. Ovo nam je potvrdio ravnatelj škole Ivica Radošević.


-Zbog pojave COVID-19 u nekim razredima sada je pod mjerama samoizolacije 77 učenika, odnosno u tri razreda. Sutra nam se na posao vraća jedna učiteljica koja je imala pozitivan nalaz te je sada potpuno izliječena. Redovno pratimo stanje i poduzimamo sve epidemiološke mjere, potvrdio nam je to ravnatelj Radošević.


Tek je nešto bolja situacija u gospićkoj Gimnaziji. Ravnatelj prof. Josip Štampar potvrdio je kako su u samoizolaciji dva razreda sa 40 učenika, jedna je profesorica pozitivna na COVID-19, dok je druga u samoizolaciji.


Sve su manifestacije izvan obaveznih školskih aktivnosti svedene na minimum. Tako doznajemo kako se ove godine neće održati tradicionalni Dan kruha i dan plodova zemlje. Barem ne u dosadašnjem obimu pa su ovu manifestaciju održali samo neki razredi osnovne škole.