Brlog kod Otočca

U Domu za odrasle osobe Bistričak od jutros 54 osobe pozitivne na koronu

Marin Smolčić

Otočac

Otočac

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata zabilježen je „crni rekord“ od 69 novooboljelih osoba od COVID-19 

OTOČAC S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata zabilježen je „crni rekord“ od 69 novooboljelih osoba od COVID-19.
Nakon  Doma za stare i nemoćne u Gospiću, virus se sada „uvukao“ i u  privatni Dom za odrasle osobe „Bistričak“ u Brlogu kod Otočca.


Tamo je jutros potvrđeno 40 pozitivnih korisnika te 14 djelatnika. Riječ je o specifičnoj ustanovi u koju su smješteni štićenici od kojih mnogi imaju mentalnih poteškoća. Što se tiče šire populacije  podaci Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije govore o  12 oboljelih osoba je s područja Gospića, dvije s područja Plitvičkih Jezera te jednoj iz Udbine. 


 


Situacija u županijskom Domu za stare i nemoćne Gospić postupno se smiruje. Potvrdio nam je to ravnatelj Ivan Bronzović.


 


-Trenutno se u izloaciji nalazi 17 naših štićenika. Umrle su 23 osobe. Za sada u našim Domovima u Otočcu i u Udbini nema informacija o prodoru COVID-19. U Općoj bolnici Gospić noćas je umro jedan naš štićenik Doma u Gospiću u staroosnoj dobi od 84 godine koji je i od ranije imao mnoštvo zdravstvenih tegoba, rekao nam je direktor Bronzović.


 


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 1003 osobe od čega je 232  aktivna slučaja, 738 osoba je izliječeno te 33 osobe preminule. 


Trenutno je najviše aktivnih slučajeva  u Gospiću gdje je oboljelo 94 ljudi. Slijedi Otočac s 30, zatim Senj s 27, Brinje i Plitvička Jezera s osam,  Udbina sa četiri, Novalja i Perušić s tri i Lovinac gdje je registrirana jedna osoba pozitivna na korona virus.