Svečanost

U čast preminulom nogometašu: Stadion u Ličkom Osiku nosi ime Marina Ćaćića

Marin Smolčić

Na otvorenju stadiona »Marin Ćaćić« igrali su Croatia ‘92 i Dinamo II / Snimio Marin SMOLČIĆ

Na otvorenju stadiona »Marin Ćaćić« igrali su Croatia ‘92 i Dinamo II / Snimio Marin SMOLČIĆ

Upravo je na ovom terenu prerano preminuli Marin Ćaćić učinio prve sportske korake. Na Božićnom turniru u gospićkoj Sportskoj dvorani naglo mu je pozlilo da bi nakon tri dana kome u KBC-u Rijeka izgubio životnu bitku sa samo 23 godine životaLIČKI OSIK – Nogometnim utakmicama između mladih ekipa U-11 i U-12 NK Croatia ‘92 i NK Plitvice počela je svečanost otvaranja nogometnog stadiona koji od sada nosi ime prerano preminulog nogometaša Marina Ćaćića koji je prve sportske korake učinio upravo na travnjaku ovoga stadiona, radovao se sportskim uspjesima, stremio k višim nogometnim sferama, volio sport i život. Iznad svega.Potom je u Gradskoj vijećnici grada Gospića održan prijem nogometaša GNK-a Dinamo II iz Zagreba koji su svojim dolaskom i igranjem nogometa dali poseban obol otvaranju nogometnog stadiona »Marin Ćaćić« u Ličkom Osiku. Nogometaše su na izlasku iz autobusa ispred Gradske uprave pozdravili Stjepan Ćaćić, otac Marina Ćaćića i Duško Ljuština, član Izvršnog odbora GNK-a Dinamo.


Pokojni Marin Ćaćić

Pokojni Marin Ćaćić


 


Vodarica Marta
U Gradskoj vijećnici su nogometaše, njihove trenere i članove uprave primili gradonačelnik Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša. Tom prigodom je gradonačelnik gostima predao Vodaricu Martu, jedan od simbola Gospića i pri tome dodao:
– Nadam se odličnoj utakmici i neka pobijedi bolji. Nadam se da će to biti Croatia ‘92!
Prema odluci Grada Gospića od 17. siječnja 2022. godine stadion NK Croatia ‘92 iz Ličkog Osika preimenovan je u Stadion »Marin Ćaćić«. Upravo je na ovome terenu prerano preminuli Marin Ćaćić učinio prve sportske korake, revno vježbao nogomet, igrao je potom u nekoliko klubova i na Božićnom turniru koji se igrao u gospićkoj Sportskoj dvorani naglo mu je pozlilo da bi nakon tri dana kome u KBC-u Rijeka izgubio životnu bitku sa samo 23 godine života.
Na svečanom otvaranju preuređenog stadiona bili su mnogi štovatelji Marina i obitelji Ćaćić, župan ličko-senjski Ernest Petry, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, prijatelji, navijači… Govor Marijana Kustića bio je umnogome bolan, svečan i motivirajući za sve koji vrijedno treniraju nogomet.


 Predsjednik HNS-a Marijan Kustić drži govor / Snimio M. SMOLČIĆ

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić drži govor / Snimio M. SMOLČIĆ


Umro od srčanog zastoja


Na terenu Sportske dvorane u Gospiću se tijekom održavanja Božićnog malonogometnog turnira koncem prosinca prošle godine 23-godišnji igrač senjskog Nehaja Marin Ćaćić u naponu igre požalio da mu je loše. Sjeo je na klupu i odjednom se srušio. Vrlo brzo je po njega stigla ekipa hitne medicinske pomoći i konstatirala srčani zastoj. Nakon trodnevne inducirane kome nesretni je nogometaš preminuo u KBC-u Rijeka.
Svi koji su poznavali Marina tvrde da je bio neporočan i uzoran mladić koji je živio za nogomet. Ljubav prema sportu naslijedio je od oca Stjepana, dugogodišnjeg sportskog djelatnika i predsjednika Županijskog nogometnog saveza Ličko-senjske županije. Marin je rođen u Gospiću, a odrastao u obližnjem Ličkom Osiku gdje je učinio prve sportske korake igrajući nogomet za lokalni NK Croatia ‘92.

 


Velika tragedija


– Mi iz HNS-a smo i do sada pomagali mnoge male klubove, poput Croatie ‘92. To ćemo činiti i ubuduće, posebno kada do izražaja dolaze napori i nastojanja igrača i uprava da bi se nogomet u njihovim sredinama podigao na višu razinu. Teško je emotivno govoriti danas ovdje, jer Marin Ćaćić je bio veliki sportaš, čovjek i prijatelj. Tim je veća tragedija koje nas je na određeni način sve zadesila. Cijeli HNS i ja osobno dat ćemo sve od sebe kako bi se ovdje stvorili još bolji uvjeti za nogomet. Bili smo u kontaktu sa Stjepanom Ćaćićem, Marinovim ocem, za ovu prigodu, da se preimenovanjem ovog stadiona nikad ne zaboravi Marinovo ime. Bit će to stalni motiv mladim igračima da ustraju na svojem sportskom putu – rekao je Marijan Kustić čije su riječi izazvale gromoglasan pljesak nazočnih. Stadion je proglasio otvorenim gradonačelnik Karlo Starčević.


 Stjepan Ćaćić, otac preminulog Marina, i Duško Ljuština, član Izvršnog odbora GNK-a Dinamo / Snimio M. SMOLČIĆ

Stjepan Ćaćić, otac preminulog Marina, i Duško Ljuština, član Izvršnog odbora GNK-a Dinamo / Snimio M. SMOLČIĆNa obnovljenom stadionu vidljive su uređene tribine na kojima je bilo više od tisuću navijača. Osim toga stadion je dobio novo stepenište, nadstrešnicu, poravnan je teren, postavljen novi travnjak i uređena infrastruktura. Središnji sportski događaj bila je utakmica u kojoj je domaća Croatia ‘92 ugostila Dinamo II. Rezultat susreta bio je 6:4 za Dinamo. Glavni sudac susreta bio je Igor Šuper iz Gospića. Prije početka utakmice igrači i uprava Jedinstva iz Bihaća, za koji je nekad igrao Marin Ćaćić, darivali su majicama i šalovima sve igrače.


Gradonačelnik Karlo Starčević reže vrpcu / Snimio M. SMOLČIĆ

Gradonačelnik Karlo Starčević reže vrpcu / Snimio M. SMOLČIĆ