Masakr u Štikadi

Takvo što ne pamte niti najstariji: U malom ličkom selu pored Gračaca vukovi zaklali 87 ovaca!

Marin Smolčić

foto: faceboook/HrvatskiKrškiPašnjaci

foto: faceboook/HrvatskiKrškiPašnjaci

Ovog puta psi su pobjegli pa je vučji čopor započeo gozbu koja je potrajala nekoliko sati. Kako to obično čine, vukovi su pojeli jedva nekoliko kilograma mesa zaklanih ovaca.GRAČAC – Na facebook stranici Hrvatski krški pašnjaci osvanuo je jutros tekst o rekordnom masakru vučjeg čopora nad ovcama. Vukovi su noćas u selu Štikada nadomak Gračaca preskočili zaštitnu ogradu, provalili u štalu i započeli klanje koje je završilo crnim rekordom: zaklali su 87 ovaca i janjaca!


Vukovi u Lici i Dalmaciji svake godine načine štete stočarima. To su obično manja stada ili pojedinačni slučajevi, jer vukove otjeraju ovčarski psi. Ovog puta psi su pobjegli pa je vučji čopor na imanju OPG Đekić započeo gozbu koja je potrajala nekoliko sati. Kako to obično čine, vukovi su pojeli jedva nekoliko kilograma mesa zaklanih ovaca.


foito: Hrvatski krški pašnjaci


Stočari su ojađeni jer znaju iz iskustva da će država za sve okriviti pse lutalice ili im isplatiti minimalu štetu.
– Država koja zaista želi biti samodostatna u proizvodnji hrane ne bi smjela štititi vuka nego poljoprivrednike!!! Sve zemlje koje se bave ozbiljnom poljoprivrednom proizvodnjom su dozvolile odstrel vuka a neke su ga odstranile sa svojih teritorija. Da se ovakvo nešto desilo u Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji,stočari bi bili na ulicama a usmrćene ovce ispred Ministarstva i Vlade. Postali smo zemlja sa što manje stanovnika, a sve više i više vukova, ističe se na stranici Hrvatski krški pašnjaci.


foto: Hrvatski krški pašnjaci