Vakcinacija

Svi Senjani koji se žele cijepiti mogu to napraviti u četvrtak u Domu zdravlja

Dorotea PrpićSENJ – Dom zdravlja Senj je zainteresiranim građanima uputio javni poziv za cijepljenje protiv COVIDA. Cijepljenje će biti organizirano u četvrtak 17. lipnja i putem mobilnog tima Doma zdravlja Senj obavljat će se u sjedištu ustanove u Senju, na adresi Stara cesta 43, stara zgrada, i to za sve zainteresirane osobe koje još nisu cijepljene.


Građani koji imaju već zakazani termin za prvu dozu cjepiva kod svog liječnika obiteljske medicine, kao i oni koji trebaju dobiti svoju drugu dozu mole se da ne dolaze na punkt, već da se cijepe kod svog liječnika obiteljske medicine. Izuzetak su osiguranici HZZO-a koji su prvu dozu primili na drugom području, a u vrijeme predviđeno za drugu dozu nalaze se na senjskom području.


Za sve osobe koje imaju nedoumica i pitanja u svezi cijepljenja (npr. cijepljenje nakon preboljelog COVID-19, u svezi osobnih alergija ili kroničnih bolesti i terapije…) na raspolaganju će biti liječnici, a Dom zdravlja Senj će na cjepnom punktu osigurati dostupnost svih odobrenih cjepiva u dostatnim količinama (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson).
O točnom datumu i vremenu za revakcinaciju drugom dozom građani će biti obaviješteni odmah po cijepljenju.


– Podsjećamo građane da na cijepljenje dođu sa zaštitnom maskom te da se na mjestu cijepljenja, dok čekaju upisivanje podataka i kasnije nakon cijepljenja dok su iz predostrožnosti pod zdravstvenim nadzorom zbog eventualnih alergijskih reakcija, pridržavaju mjera prevencije – nošenje zaštitne maske i održavanje tjelesnog razmaka prema drugim ljudima.


Sa sobom je potrebno donijeti jedan od sljedećih dokumenata: zdravstvenu iskaznicu, OIB ili EU karticu.


Naručivanje na telefon nije potrebno, već treba samo doći unutar radnog vremena cjepnog punkta, odnosno od 15 do 20 sati – kaže ravnateljica Doma zdravlja Senj dr. Mira Nekić Lopac.