Najavljena smotra folklora u Otočcu

Sve više dječjih amaterskih skupina širi folklorni amaterizam

Marin Smolčić

Drago mi je i stoga što se naša velika dvorana za vrijeme  trajanja ovih manifestacuja  odlično popunjava: s djecom na nastupe dolaze roditelji i članovi obitelji, kaže Nada Avsec 


 


Nakon Županijske smotre folklora Gacko pučko otvoreno učilište Otočac s godinama je preuzelo prestižno vodstvo u dijelu etno-kulture ovog dijela Hrvatske. Tako nas poziva na 4. Smotru dječjeg izvornog folklora Otočac 2024. koja će se održati u sutra, 20.  travnja s početkom u 17 sati u velikoj dvorani Veleučilišta. Direktorica ove ustanove Nada Avsec izuzetno je zadovoljna najavljenim nastupima dječjih folklornih skupina.
„Broj dječjih folklornih skupina u našoj županiji i šire, neprestano raste. To me jako raduje jer se na ovaj način najbolje širi etno-amaterizam. Drago mi je i stoga što se naša velika dvorana za vrijeme  trajanja ovih manifestacuja  odlično popunjava: s djecom na nastupe dolaze roditelji i članovi obitelji. Tri najbolje dječje folklorne skupine predstavljat će nas na Malim đakovačkim vezovima  i Dječjim vinkovačkim vezovima“, ističe direktorica GPOU Otočac Nada Avsec.


Pred publikom i stručnim žirijem na smotri će nastupiti osam dječjih folklornih skupina iz Gospića, Sinca, Šibenika, Ličkog Lešća, Udbine, Bistre, Široke Kule i Otočca.