Podjela Ugovora

Suradnja Ličko-senjske županije i Sveučilišta u Zagrebu: “Znanost je temelj napretka”

Marin SmolčićGOSPIĆ U kabinetu župana ličko-senjskog danas je svečano potpisan Sporazum o suradnji između Ličko-senjske županije i Sveučilišta u Zagrebu. Kako je pri tome naglasio župan Ernest Petry „znanost je temelj svakog napretka prijeko potrebna svim sredinama pa tako i Ličko-senjskoj županiji“.


-Cilj ovoga pojekta je osigurati neophodno znanje koje ćemo korisititi pri realizaciji projnih projekata, pogotovo u realizaciji novoga projekta, tj. Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu i stočarstvo. Na ovaj način ćemo moći računati na snažan suport od strane više od 4 800 visoko-educiranih stručnjaka. Preponosan sam na ovaj pomak od kojega s pravom puno očekujemo, ne sam u poljoprivredi, već i u turizmu, drvnoj industriji i svim gospodarskim segmentima u našim strategijama razvoja, zaključio je župan Petry. U ime Sveučilišta u Zagrebu na povjerenju se zahvalio prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.


Nakon toga je ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovala u uručenju Ugovora iz Programa ruralnog razvoja u s nekolicinom poljoprivrednika i vlasnika OPG-a Ličko-senjske županije.
Ove pomake u suradnji pozdravio je ministar branitelja Tomo Medved rekavši kako ovi ugovori znače daljnji napredak Ličko-senjske županije koja svake godine bilježi sve bolje gospodarske rezultate. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije dvojila oko važnosti potpisanih Ugovora, kao i Sporazuma o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Ličko-senjske županije.


-Izdvajanja za poljoprivrednu proizvodnju u RH stalno se povećavaju. Ova županija ima Strateški značaj u smislu poljoprivredne proizvodnje koja je jedan od jamaca za razvoj Ličko-senjske županije u cjelini. Ovi Ugovori Programa ruralnog razvoja su na tome tragu i uvjerena sam da će uz potporu resornog Ministarstva i Ličko-senjske županije polučiti izvrsne rezultate, poručila je ministrica Vučković.