Nova stranka

Ivica Kovačević: Rad stranke LiPO nije i neće biti kampanjski, već trajan

Marin Smolčić

Ivica Kovačević, Nikola Šimunić

Ivica Kovačević, Nikola Šimunić

Ova politička opcija trenutno broji gotovo 2 000 članovaGOSPIĆ Od kada se za kandidata stranke LiPO u Gospiću za mjesto gradonačelnika počeo isticati najmlađi lički doktor znanosti Nikola Šimunić(35), građani su mu kroz ankete počeli davati svoje glasove. Tragom tih promjena odnosa na političkom planu u Gospiću je jučer održan sastanak vrha stranke LiPO grada Gospića. Razmatrana je aktualna politička situacija te se nastavilo s pripremama za nadolazeće lokalne izbore.


Nazočnima se obratio predsjednik stranke LiPO za Gospić dr. sc. Nikola Šimunić, upoznavši vodstvo stranke sa svim aktivnostima koje se poduzimaju, ali i onima koje slijede u narednom periodu. Korak dalje u svojem je govoru otišao zamjenik predsjednika stranke Ivica Kovačević – Ico, inače ugledni gospićki ugostitelj i poduzetnik.


-Trebamo biti zadovoljni s nedavno objavljenim rezultatima anketa. Građani su prepoznali naš program i sve više nam daju povjerenje. Pred nama je razdoblje intenzivnog rada kako bi se ovi rezultati pretočili u pobjedu koju očekujemo. Rad stranke LiPO nije i neće biti kampanjski, već trajan, a tome svi težimo, zaključio je Kovačević.
Na prijedlog predsjednika stranke Nikole Šimunića u vodstvo stranke ušli su umirovljeni pukovnik HV Milan Ćulumović – Ćule, 90-tih godina zapovjednik oklopne bojne legendarne 9. gardijske brigade „Vukovi“ i aktivni sudionika svih borbenih operacija na ovom području tijekom Domovinskog rata. U vodstvo stranke ušao je i Zdravko Božić, poznati dugogodišnji privatni poduzetnik iz Gospića koji će pored iskustva u poduzetništvu i svojim političkim iskustvom svakako pridonijeti rejtingu stranke LiPO.


Nikola Šimunić je sin dragovoljca Domovinskog rata Stanka Šimunića, dugogdišnjeg časnika 118. brigade ZNG i 9. gardijske brigade.


Godinama je radio u gospićkim kafićima kao konobar, a nije se stidio bilo kakvih drugih poslova. S radom je nastavio i kada je krenula njegova visoka naobrazba, kada je stekao titulu najmlađeg doktora znanosti u Gospiću i Lici.


Šimunić je održao mnoštvo vrlo zapaženih predavanja na temu struke-demografske obnove Like. Trenutno je zaposlen u Institutu za društvene znanosti „dr. Ivo Pilar“ u Gospiću.


Ova politička opcija trenutno broji gotovo 2 000 članova. Osim što je LiPO postala najmlađa stranka u Hrvatskoj, najmlađa je i po dobnom prosjeku svojih članova koji iznosi nepunih 40 godina.