Analiza epidemiološke situacije

Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije podupire rad kafića

Marin Smolčić

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Obavještavamo kako će se u narednom periodu pratiti epidemiološka situacija u Ličko-senjskoj županiji i u Hrvatskoj te pojačati kontrola donesenih mjera, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije 


 


GOSPIĆ Pod predsjedanjem Vice Nekića, predsjednika Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije danas je održana sjednica na kojoj se analizirala trenutna epidemiološka situacija vezana uz COVID-19. Zaključeno je kako novi blagi porast oboljelih osoba koji se bilježi ovih dana nije posljedica ublažavanja mjera od 1. ožujka 2021. godine.  Na cijelom području Republike Hrvatske bilježi se porast broja oboljelih osoba te će Ličko-senjska županija pratiti donošenje Odluka Nacionalnog stožera.
-Ovim putem pozivamo sugrađane na pridržavanje svih epidemioloških mjera i donesenih Odluka Stožera civilne zaštite RH, također pozivamo na odgovorno ponašanje i cijepljenje. Obavještavamo kako će se u narednom periodu pratiti epidemiološka situacija u Ličko-senjskoj županiji i u Hrvatskoj te pojačati kontrola donesenih mjera, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije.


Na ovaj je način ignoriran prijedlog člana Stožera, epidemiologa  ZZJZ Gospić dr. Ivana Stanića koji je  početkom ovoga tjedna na sjednici Stožera predlagao daljni preikd rada ugostiteljih objekata, pravdajući to mogućim načinima proširenja zaraze.